Глас Српске сазнаје: Убио се манијак који је нападао жене

Небојша Томашевић
Глас Српске сазнаје: Убио се манијак који је нападао жене

Бањалука - Мушкарац који је у посљедње вријеме пресретао, нападао и пријетио женама у Бањалуци извршио је самоубиство, сазнаје "Глас Српске".

Према саопштењима из нашег извора сумња се да је он одговоран за пет случајева напада,  који су се углавном дешавали под окриљем ноћи. Напади су почели крајем маја у центру града, а посљедњи су се десили у понедјељак и уторак, када су на познатом излетишту Бањ брду на мети биле С. Ш. и С. П. из Бањалуке.

С. Ш. је напад пријавила полицији, испричавши да ју је непознати мушкарац у понедјељак увече руком ударио по задњици док је крај ње прошао на бициклу. Казала је да се све десило док је била код рампе на рекреативној стази према споменику на Бањ брду.

- Пријавила сам то полицији, али сам се и сама дала у потрагу. Сутрадан сам га опет уочила око 19 часова када се враћао од споменика - казала је С. Ш.

Други случај напада, такође на стази према овом излетишту, забиљежен је одмах наредне вечери. С. П. је казала да је манијак пред њу искочио док је пролазила од кафића према споменику на Бањ брду.

- Ставио ми је руке преко лица и повукао у страну рекавши да будем тиха. Одгурнула сам га, а он ме оборио на земљу. Тада сам почела да вриштим и зграбила сам камен, након чега је одшетао у шуму - испричала је узнемирена Бањалучанка и додала да се напад десио око 20.30 часова.

Она је казала да је ријеч о мршавом момку од 25 до 27 година, тамније косе, који је прилично висок.

Прије вребања жртава на излетишту, које је увијек пуно рекреативаца, опасни мушкарац је сијао страх готово у самом центру града.

"Патролирању" манијака на Бањ брду претходио је напад који се догодио 22. јула, када је пресрео тридесетдвогодишњу Бањалучанку и запријетио јој силовањем. Ова дјевојка је испричала да се све одиграло у улици Иве Андрића, када ју је мушкарац нагло зграбио за груди и задњицу и рекао да ће је силовати.

Спасила се тако што га је убиједила да прво мало прошета са њом, док није наишао комшија, коме се обратила за помоћ. Када је гласно комшији рекла да стане, манијак је побјегао.

Полиција је у потрази за овим манијаком ухапсила мушкарца који се скидао наг у бањалучким улицама Петра Рађеновића и Ранка Шипке и показивао полни орган. Сумњало се да он можда стоји иза ранијих напада у центру града, али за то није било доказа, па је пуштен на слободу. Њега жртве напада нису препознале, мада је у полицији признао да је напао дјевојку у улици Иве Андрића, али је касније то негирао.

Пресретања у центру

Почеком јула у центру града у кратком периоду догодила су се три напада на дјевојке, од чега су два пријављена полицији. Манијак је једној од жртава пришао и покушао да јој свуче хеланке. Дјевојка је почела да вришти и успјела је да га удари, а када су чуле галаму, у помоћ су притрчале и комшије.

Друга жртва није смогла снаге да говори о овом инциденту, плашећи се да се то не понови, док трећа жртва није пријављивала напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана