Фестивалом ХОТ Јахорина званично отворена љетња сезона на Јахорини

Г.С.
Фестивалом ХОТ Јахорина званично отворена љетња сезона на Јахорини

Данас је свечано отворена до сада најсадржајнија љетња сезона на Јахорини. У предивном амбијенту нове „Олимп плаже” смјештене на врху планине код великог језера на конференцији за медије говорили су директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић, пјевач Владо Георгијев и министар Саобраћаја и веза у Влади РС Недељко Ћорић.

Дејан Љевнаић се захвалио свим присутнима те позвао све на концерт Владе Георгиева којим ће од 22 часова у хотелу Вучко бити свечано отворена љетња сезона. „Пресрећан сам јер смо данас отворили до сада најсадржајнију љетњу сезону у историји Јахорине. Симболично се налазимо у Олимп плажи – новом најбољем мјесту за ужитак на нашој планини. Припремили смо атракције и садржај јединствен у Европи, желим да људи знају да оваква понуда постоји само на Јахорини. За љубитеље адреналина и активности на води, припремили смо ОЛИМП парк, у оквиру ког ћемо понудити атракције под називима Педалине, Кајак, Лопте, али и најдужи планински боб у југоисточној Европи. Адреналин Парк представљаће мјесто непрекидног смијеха уз NauticJet, Buttervlay, Tower, Loopster, SkyDive, Zipline, док ће Авантура Парк бити омиљено мјесто љубитеља превазилажења препрека попут балвана, тарзан сајли, бачви за провлачење и паукових мрежа. Off Road Karting, Тјубинг љетно санкалиште, Бициклистичка стаза, Bike Park, XRacer, панорамско разгледање гондолом Пољице, само су дио садржаја у којима ће наши посјетиоци уживати овог љета”, додао је Љевнаић. 

„Јахорина је планина на коју волим да дођем и љети и зими, а вјерујем да је такав случај и са посјетиоцима. Задовољство ми је што ћу управо на таквом месту да одржим концерт и вјерујем да нас све чека одличан провод”, изјавио је музички умјетник Владо Георгиев.

 

„Данас није тренутак да подсјећамо шта смо све урадили на Јахорини, вјерујем да се то јасно види. Умјесто тога, позивам све да уживају у садржајима који, и љети и зими, задовољавају укусе свих посјетилаца. Сигуран сам да ће ова летња сезона оборити све рекорде које смо до сада имали на Јахорини, а Влада Републике Српске препознаје потенцијале и наставиће са инвестицијама на нашој Олимпијској љепотици како бисмо свим посјетиоцима понудили што више”, изјавио је министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић. 

Одмах након конференције услиједила је забава  уз  наступ групе Нервозни Поштар. Потом од 20 часова у Олимпијском бару наступа фантастичан двојац електронске музике - словеначки ДЈ Урош Умек и један од најбољих регионалних DJ-ева, Дејан Милићевић. Од 22 часа, у хотелу Вучко, концерт који ће означити сам почетак сезоне, одржаће мега звијезда регионалне музичке сцене, Владо Георгиев. 

Субота, 2.7, резервисана је за породице и активности у склопу тзв. “Jahorina Family Day” догађаја, који ће се одржати испред Олимпијском бару на врху планине, у периоду од 10 до 17 часова.  Овим догађајем мислили смо на родитеље и све малишане, који ће бескрајно уживати у сјајном наступу дјечијег хора “Чаролија”, дјечијег хора “Врапчићи”, културно-умјетничког друштва “Младост” Пале, плесног студија “Орион” Пале, представи студентског позоришта “Пале”, као и наступу мађионичара Кенана Имамовића. И велики и мали учесници “Jahorina Family Day”  догађаја научиће много уз НТЦ предавање и радионицу професора Ранка Рајовића, час јоге уз Yoga студио “Roxi”, те “Школу у природи” у режији планинарско еколошко друштво “Романија”. Другог дана фестивала очекује нас и првокласна журка у хотелу Вучко уз фантастичног Аца Лукаса, који ће 2. јула, са почетком у 22 часова, атмосферу довести до усијања. Главна звијезда дневног провода испред Олимпијског бара биће маестралан бенд С.А.Р.С, у периоду од 17 до 19 часова. 

3. јул, као датум који означава посљедњи дан догађаја под називом „ХОТ Јахорина”, резервисан је за журке које ће учесници фестивала дуго памтити. Све њих, у периоду од 17 до 19 часова, испред Олимпијског бара, очекује наступ бенда Кики Лесендрић и Пилоти, док ће у вечерњим сатима моћи присуствовати концерту неприкосновене Светлане Цеце Ражнатовић, у хотелу Вучко, са почетком у 22 часова. Недељу, 3.7, обиљежиће најсласнији гастро програм под називом “Jahotina Cooking Show”, који ће се такође одржати испред Олимпијског бара, са почетком у 12 часова. Управо испред ресторан-бара на врху планине све посјетиоце очекују и садржаји под називима “Хот дринкс Фест” и “Хот тренинг на отвореном”, у виду Зумба журке.

 Организатори су позвали све љубитеље Јахорине да им се придруже у овог викенда на Јахорини, и  бескрајно уживају у свим активностима “ХОТ Јахорина” фестивала и многобројним садржајима Олимпијског центра Јахорина. Своје улазнице за фестивал сви заинтересовани још увијек могу купити на порталу kupikartu.ba, на продајним мјестима овог система, у хотелу Вучко на Јахорини, те просторијама агенције Тravel4fun у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана