Дом здравља Бањалука: Информација о резултатима тестирање стиже СМС-ом

Срна
Дом здравља Бањалука: Информација о резултатима тестирање стиже СМС-ом

БАЊАЛУКА - У Дому здравља Бањалука с радом је почео Бродkаст сервис за слање СМС порука за позитивне и негативне пацијенте који су тестирани на вирус корона, саопштили су из бањалучког Дома здравља.

Истакли су да ће сви тестирани добити СМС поруку о резултатима тестирања, те да ће пацијенти чији су резултати теста позитивни одмах приступити линку на којем се налази образац, попунити га и послати га назад.

“Препоруке за даље поступање пацијенти ће добити од надлежног доктора. Валидна је само она порука која у наслову пошиљаоца садржи ЈЗУ Дом здравља Бања Лука”, истакли су у Дому здравља.

Апеловали су на пацијенте да се обрате својим тимовима породичне медицине како би ажурирали своје бројеве телефона и адреса становања.

Нагласили су да ће овај начин пацијентима омогућити да у кратком времену сазнају резултате тестирања и значајно скратити стресни период ишчекивања резултата, те ће се олакшати и рад здравственим радницима.

“Пацијенти који из неког разлога не могу приступити попуњавању електронског обрасца могу се јавити на бројеве телефона који су написани у СМС поруци или који су наведени на сајту ЈЗУ Дом здравља Бањалука”, навели су у овој установи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана