До петка топло са повременом кишом, а онда захлађење

Srna
До петка топло са повременом кишом, а онда захлађење

БАЊАЛУКА - У Републици Српској ће се топло и промјенљиво вријеме са повременом кишом и највишом дневном температуром ваздуха до 30 степени Целзијусових задржати до петка, 25. септембра, када се очекују обилније падавине и захлађење.

 

Сутра ће преовладавати сунчано и знатно топлије вријеме, док се послијеподне локални пљускови и грмљавина очекују у централном планинском појасу и Крајини.

Повремених падавина биће и у централним, сјеверозападним, сјеверним и сјевероисточним крајевима, али ће престати према вечери, док ће на југу бити пљускова.

Вјетар ће бити углавном слаб и промјењљив, током дана умјерен јужни и југоисточни.

Минимална температура ваздуха биће од 11 до 16, на југу до 18, у планинама осам степени, док ће максимална дневна бити од 24 до 29, у планинама 20, на сјевероистоку и до 31 степен Целзијусов.

У сриједу, 23. септембра јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно. Од централних предјела на исток и свјевероисток ведрије, на југу са условима за мјестимичну кишу.

Током пријеподнева и око поднева већином суво, те сунчано, а током дана промјенљиво облачно са појавом повремене кише, пљускова, а касније и грмљавине, углавном у јужној половини земље.

Према вечери и у ноћи очекује се смањење облачности, осим југа гдје остаје промјенљиво до претежно облачно, уз могућност по којег пљуска.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 18, у планинама десет степени, док ће максимална дневна бити од 22 до 27, у планинама 19, а на сјевероистоку до 30 степени Целзијусових.

У четвртак, 24. септембра јутро ће бити мало до умјерено облачно, од југа на југоисток и исток промјенљиво, а током дана сунчано.

Минимална температура ваздуха од 12 до 17, у планинама осам степени, а максимална дневна од 22 до 27, у планинама 19, на сјевероистоку до 29 степени Целзијусових.

У петак, 25.септембра јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и вјетровито. Дуваће јак на моменте олујни југо.

Током пријеподнева очекује се наоблачење од југа, југозапада и запада према централном појасу, а затим сјеверу и сјевероистоку.

На југу и југозападу се очекују пљускови са грмљавином и локално обилнијим падавинама.

Послијеподне и према вечери се зона падавина шири на већину предјела, дајући кишу и пљускове, а биће и грмљавинских процеса, док се у ноћи на суботу очекује осјетно захлађење.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 17, у планинама осам степени, а максимална дневна од 19 до 24, у планинама 13 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана