Ђокић: Циљ је да побољшамо квалитет наставе

Srna
Foto: Srna

БИЈЕЉИНА - У Основној школи "Кнез Иво од Семберије" у Бијељини завршена је прва фаза у оквиру пројекта енергетске ефикасности у који је уложено 517.000 КМ, а подразумијевала је промјену крова и фасаде.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је ријеч о владином програму енергетске ефикасности кроз који пролазе и васпитно образовне установе, а једна од њих је и ова бијељинска школа, са око 1.700 ученика што је ставља на друго мјесто у Српској.

"Логично је да смо овдје усмјерили своју пажњу. Влада је путем Фонда за заштиту животне средине издвојила 517.000 КМ за енергетску ефикасност ове школе", рекао је Ђокић новинарима.

Он је навео да током љета слиједи друга фаза која подразумијева реконструкцију котловских постројења, чиме ће бити завршен комплетан програм енергетске ефикасности.

"Друга фаза се мора завршити током љета да би на јесен школа била потпуно спремна за рад у новим условима", додао је Ђокић и напоменуо да се програм реализјуе у сарадњи са УНДП, из Зеленог климаског фонда и представља јако добар примјер успјешње сарадње.

Он је истакао да је поносан чињеницом да су за шест година учињене позитивне промјене на централној и њеним подручним школама у Бијељини, а ученицима је честитао и на резултатима које остварују на такмичењима.

"На то смо поносни, јер је циљ да побољшамо квалитет наставе да дјеца сутра могу да буду успјешни носиоци развоја", рекао је Ђокић.

Директор школе Раденко Савић рекао је да су највише проблема имали са кровом који је прокишњавао, али да су сада створени услови за нормално одвијање наставе.

Када је ријеч о фасади, он каже да је урађена по најновијим стандардима, од камене вуне, те да је ова школа први јавни објекат у Бијељини који је тако урађен.

Он је напоменуо да поред централне, имају подручна одјељења Ковиљуше, Љељенча и Хасе, гдје је такође у протеклом периоду доста тога урађено на објектима, посебно када је ријеч о централном гријању.

Овим поводом данас су дјеца припремила богат културно-умјетнички програм у којем је наступио и најпознатији мали хармоникаш Ђорђе Перић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана