Ђајић потврдио за "Глас" да остаје на челу УКЦ-а још четири године

Милијана Латиновић
Ђајић потврдио за "Глас" да остаје на челу УКЦ-а још четири године

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске именовала је поново досадашњег генералног директора Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС Владу Ђајића на ту функцију на период од четири године.

То је за "Глас Српске" потврдио и сам Ђајић, додавши да је осим његове, на конкурс који је расписан половином јула, пристигла још једна пријава.

- Иза мене је веома успјешан период, можда и најуспјешнији од када постоји УКЦ. Урадили смо много, од финансијске консолидације, запошљавања 300 љекара и 800 медицинских сестара, едукације запослених широм Европе и свијета. Преселили смо хирургију, направили ургентни центар, најбоље хируршке сале, отворили Клинику за кардиохирургију, реконструисали остале објекте, основали прву Банку хуманог млијека, набавили најсавременије ултразвучне и друге апарате и почели градњу Клинике за онкологију. Осим тога, направили смо план за пресељење психијатрије. То су само неки од пројеката које смо реализовали у мом мандату - истакао је Ђајић.

Нагласио је да је све што је урађено препознала и Влада Републике Српске.

-  Још је пуно посла пред нама и Влада је оцијенила да сам ја најбољи кандидат да ту причу наставим. Пред нама је изградња зграде Медицинског факултета и Средње медицинске школе, Центра за научно-истраживачки рад и још много тога - казао је Ђајић.

Нагласио је да  све што је урађено и све оно што ће се тек радити сврстава УКЦ међу свјетске клиничке центре, који је, како каже Ђајић, већ сада понос Српске и једна од најбољих здравствених установа не само у Српској, већ и у БиХ.

Ђајић је Универзитетским клиничким центром Српске руководио посљедњих пет година.

Прво је 2017. године као вршилац дужности на директорској позицији наслиједио доктора Мирка Станетића, да би годину  касније био именован за директора. Поново је именован за директора 29. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана