Данас хладно и вјетровито са снијегом

Срна
Данас хладно и вјетровито са снијегом

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладно, облачно и вјетровито вријеме, са снијегом. Ујутру и пријеподне биће хладно и претежно облачно вријеме, а врло слаб снијег падаће од запада, преко централних предјела до истока.

Снијег ће поподне постепено јачати и захватати и сјеверне предјеле.

Једино ће на крајњем југу Херцеговине бити суво, али и вјетровито, уз јаку буру. У осталим крајевима вјетар умјерен до појачан сјеверозападни.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од минус пет до нула, на југу до четири, а на планинама од минус 10 степени Целзијусових, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

У источним и централним подручјима јутрос је претежно облачно са слабим снијегом, а у Херцеговини ведро, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минус 18, Чемерно, Хан Пијесак и Купрес минус 11, Нови Град, Мраковица и Иван-седло минус 10, Добој, Калиновик и Соколац минус девет, Бањалука, Бихаћ, Сански Мост, Приједор и Невесиње минус осам, Гацко, Србац и Кнежево минус седам, Мркоњић Град, Бугојно, Ливно и Сарајево минус шест, Градачац, Јајце, Сребреница и Тузла минус пет, Бијељина, Вишеград, Градишка, Рибник, Рудо и Зеница минус четири, Билећа, Горажде и Зворник минус три, Требиње минус два, Мостар и Столац нула степени Целзијусових.

Висина снијега: Чемерно 94 центиметра, Хан Пијесак 63, Мраковица 54, Нови Град 36, Градишка и Гацко 25, Сребреница 22, Соколац 21, Мркоњић Град 18, Кнежево и Рибник 17, Калиновик 14, Невесиње и Добој 13, Приједор 10, Бијељина девет, Бањалука осам, Србац шест, Зворник четири, Рудо три и Вишеград два центиметра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана