Да нас буде више - Mozzart подржао „Свјетлост" из Хан Пијеска

ГС
Kомпанија Mozzart упутила донацију кроз традиционалну акцију „Хуманитарни тикет у подне"
Foto: Mozzart | Kомпанија Mozzart упутила донацију кроз традиционалну акцију „Хуманитарни тикет у подне"

Удружење родитеља са четворо и више дјеце „Свјетлост" у Хан Пијеску постоји већ 14 година.

 Тренутно окупљају 31 вишечлану породицу за чије се интересе заједнички боре.

Иако је помоћ надлежних симболична, до сада су много успјели да ураде на побољшању статуса ових породица. У томе им много помажу донатори. 

Један од њих је и компанија Mozzart која им је упутила донацију кроз традиционалну акцију „Хуманитарни тикет у подне".

Филмски продуцент Горан Бјелогрлић је типовао, а освојени износ намјенио је овом вишечланом удружењу из Хан Пијеска, што их је веома изненадило и одбрадовало.

Mozzart уручио донацију Удружењу „Свјетлост", Хан Пијесак

- Заиста лијеп гест, знамо да цијенимо свачију добру вољу, а посебно жељу да нам помогну. Донација је за сваку похвалу, посебно што је дошла изненада. Нисмо ово очекивали јер у данашње вријеме се не надате да ћете добити нешто ако нисте тражили. Удружење је изненађено да је компанија Mozzart изабрала баш нас на чему смо им
веома захвални - каже др Радојка Голијанин предсједница Удружења родитеља са четворо и више дјеце „Свјетлост", Хан Пијесак.

Она додаје да ће новчана донација Mozzartа бити намјенски и транспаретно утрошена на симболичне поклоне члановима уочи неког од предстојећих празника и на редовни рад удружења.

Најбројнија породица у овом удружењу има седморо дјеце. Иако су им финансије скромне, до сада су успјели да помогну бројним вишечланим породицама из Хан Пијеска, а добили су и статус удружења од јавног интереса. На основу тога добијају симболичан износ новца из локалног буџета, али то им је довољно тек за дио основних
трошкова. 

Уз свој труд и залагање, као и помоћ донатора, породицама из ове мале општине обезбјеђивали су једнократну помоћ, дијелили им пакете хране, хигијенских средстава, одјеће и опреме за школу. 

Неколико пута су обезбиједили малишанина из вишечланих породица одлазак на кампове, љетовање у Кумбор или на екскурзије. Уз више средстава и подршке заједнице, кажу, могли би да ураде још више за ову популацију, како би нас било још више.

УСПЈЕСИ РЕПУБЛИЧКОГ УДРУЖЕЊА ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА

Предсједница Удружења „Свјетлост" из Хан Пијеска уједно је и потпредсједница републичког Удружења вишечланих породица. Ово кровно удружење окупља сва локална, а заједничким снагама остварили су још веће успјехе. 

Један од највећих је то што су се изборили да дјеца из вишечланих породица добијају бесплатне уџбенике од првог до четвртог разреда. Заједничким трудом неким породицама обезбиједили су и кров над главом. 

Сматрају да је људски живот највриједнији ресурс и да је потребно да се наталитет повећа. 

Због тога очекују већу подршку надлежних, као и да би ове породице, нарочито мајке, требало да добију посебну сатисфакцију и награду кроз признање статуса од стране институција.

Зато су у Mozzart-у препознали значај породица са четворо и више дјеце за цјелокупно друштво.

- Веома нам је драго што је наш познати филмски продуцент одлучио да усмјери добитак Удружењу „Свјетлост". Сматрамо да ово удружење ради веома важан посао за цијелу заједницу и овим гестом смо хтјели да подржимо њхову мисију - каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана