Ћућун: Ватрогасци и цивилна заштита у стању приправности

Срна
Ћућун: Ватрогасци и цивилна заштита у стању приправности

БАЊАЛУКА - Припадници Ватрогасне бригаде и Цивилне заштите града Бањалука имали су данас више интервенција, а стављени су у стање приправности због најаве нових обилних падавина у овом граду, изјавио је Срни шеф градског Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

Ћућун је рекао да се, према најновијим информацијама Републичког хидрометереолошког завода, током ноћи у Бањалуци очекује додатних 30 литара падавина по метру квадратном.

"Припадници Ватрогасне бригаде и Цивилне заштите Бањалука су у вези са тим стављени у стање приправности и сва материјално-техничка средства су спремна да интервенишу, уколико буде било потребе", истакао је Ћућун.

Он је рекао да су бањалучки ватрогасци током дана имали више интервенција због обилних падавина и поплава у подрумским просторијама на подручју мјесних заједница Лазарево, Борик, Ада, те источног транзита.

"Имали смо седам интервенција на испумпавању воде из подрумскиих просторија, те двије интервенције на уклањању оборених стабала на Старчевици и Обилићеву", рекао је Ћућун.

Он је навео да су ватрогасци интервенисали у улицама Крајишких бригада, Палих бораца, Марка Липовца и Раде Врањешевић, док су у улицама Ђеде Кецмановића и Милоша Обилића уклањали оборена стабла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана