Болница у Требињу добила респиратор

Срна
Болница у Требињу добила респиратор

ТРЕБИЊЕ - У требињску Болницу данас је стигао респиратор који је донирао херцеговачки инвеститор Родољуб Драшковић.

На подручју Херцеговине нема обољелих од вируса корона, а до сада је тестирано осам пацијената.

Респиратор је уручио генерални директор “Свислајона” из Требиња Раденко Драшковић, који је притом изразио наду да неће бити велике потребе за његовим кориштењем.

“Предсједник Драшковић је лично донирао овај уређај народу Херцеговине, а ми смо у Удружењу грађана и привреде Херцеговине отворили посебан рачун за уплате како бисмо помогли у набавци опреме потребне за борбу против вируса корона”, рекао је Драшковић.

Директор Болнице Требиње Љубица Миљановић истакла је да ће им респиратор много значити, те захвалила за ову донацију, као и другим донаторима из Херцеговине који су ових дана наручили респираторе за требињску Болницу.

“Надам се да ове респираторе нећемо користити и да ће наши пацијенти у случају појаве корона вируса имати лакшу клиничку слику”, истакла је Миљановићева.

Она је рекла да требињска Болница, поред данас донираног, тренутно има два респиратора, а најављена је набавка још четири.

“Имамо доста тога, фали нам заштитна опрема за рад, али имамо најаву од донатора да ће нам и то ускоро стићи”, додала је Миљановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана