Бањалучки Универзитет на Гласовом Сајму књиге представио се богатом понудом

Милијана Латиновић
Бањалучки Универзитет на Гласовом Сајму књиге представио се богатом понудом

Бањалука - Уџбеници, монографије, зборници радова и научни часописи дио су издавачке дјелатности којом се читалачкој публици на 21. међународном сајму књиге у организацији "Гласа Српске" представио Универзитет у Бањалуци.

Учествујући трећу годину заредом као самостални излагач, Универзитет се на овој књижевној смотри представио са 217 различитих публикација.

- Из године у годину примјетно је повећано интересовање посјетилаца сајма, као и купаца, за издања нашег универзитета. Томе је допринијела и све богатија понуда изложених публикација која је резултат појачане издавачке дјелатности на Универзитету и поклањања веће пажње издаваштву. То је омогућено доношењем аката из ове области, али и повећањем издвајања за издавачку дјелатност - истакао је стручни сарадник Универзитета за издавачку дјелатност Душан Врућинић.

Додаје да се на универзитетском штанду могу пронаћи публикације из разних научних области почевши од природних наука, инжењерства и технологије, преко медицине и пољопривреде, до издања из области друштвених и хуманистичких наука. Ријеч је углавном о издањима новијег датума. 

- Посјећеност, али и продаја на универзитетском штанду на сајму је изнад свих очекивања, а посјетиоци највише траже стручну литературу - истакао је Врућинић.

Међународни сајам књиге отворен је у бањалучкој дворани "Борик" 13. септембра, а ова смотра књиге коју традиционално организује "Глас Српске" трајаће до 19. септембра. Љубитељи писане ријечи имају прилику да посјете штандове бројних излагача и уз сајамске попусте обогате своју кућну библиотеку.

Монографија

На сајму је промовисана и монографија "40 година Универзитета у Бањалуци" која је први пут представљена јавности на прошлогодишњем јубиларном, 60. сајму књига у Београду. Пажњу посјетилаца привукла је и видео-пројекција истоименог филма у којем је представљен развојни пут Универзитета и резултати остварени на наставном, научном и истраживачком плану током протекле четири деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана