Бактерије вребају из влажних марамица

А. Ј.
Бактерије вребају из влажних марамица

Бањалука - Приликом контроле увоза козметике здравствени инспектори у РС утврдили су повећан број бактерија у пошиљци 2.448 килограма влажних марамица.

Према подацима Инспектората за првих шест мјесеци ове године, из спољнотрговинског промета су узета 102 узорка козметичких производа, која су послата на лабораторијску анализу.

- Показало се да је пошиљка са влажним марамицама поријеклом из Македоније била микробиолошки неисправна, након чега је забрањен увоз овог производа - рекли су у Инспекторату РС.

Додали су да је инспекција ове године контролисала козметику и у унутрашњем промету и у свих десет анализираних узорака нису уочене неправилности.

- Лабораторијским анализама је контролисан садржај тешких метала и микробиолошка исправност, а сви узорци су били уредни и оцијењени као безбједни за употребу - навели су у Инспекторату РС и додали да најчешће повлаче козметичке производе у унутрашњем промету због истеклог рока употребе.

У лабораторијским анализама козметике које су обављене у прошлој години доказана је неисправност течности за испирање уста, а пошиљка је стигла из Шведске.

Ријеч је 1.120 литара ове течности, која је садржавала недозвољену количину конзерванса. Пошиљка је због неисправности уништена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана