Највећа донација за борбу против корона вируса у Републици Српској: Mozzart донира 150.000 КМ

ПР
Највећа донација за борбу против корона вируса у Републици Српској: Mozzart донира 150.000 КМ

Прва уплата из овог пакета мјера помоћи регионалног лидера у области игара на срећу иде Клиничком центру Републике Српске

Компанија Mozzart се више од деценије истиче по свом друштвено одговорном пословању, а са друштвено одговорним акцијама не престају ни у доба пандемије корона вируса, која је блокирала спорт, самим тим и њихово пословање.

С обзиром на то да је, због природе свог посла, у великој мјери зависна од спортских догађаја, који су суспендовани због пандемије вируса корона, јасно је да је да регионални лидер у приређивању игара на срећу трпи значајне финансијске губитке, са падом промета од 90 одсто, како кажу у овој компанији. Али, ни то није спријечило једну од најуспјешнијих фирми у региону да настави да се истиче у хуманитарном раду, остајући тако уз свој народ и државу и у најтежим тренуцима. Компанија Mozzart ће за помоћ болницама, те пензионерима и грађанима у стању социјалне потребе издвојити укупно 150.000 КМ, што представља највећу донацију ове природе у Републици Српској.

Mozzart помаже здравство, образовање, спорт, културу кроз низ атрактивних акција које креирамо годинама уназад. Ово сада је ситуација с којом ниједна земља, ни компанија не желе да се сусретну и наш посао је да будемо још активнији на пољу друштвене одговорности и учинимо највише што можемо за наше запослене, кориснике услуга, партнере, пријатеље, грађане... Вођени тиме донираћемо 100.000 КМ болницама директно у подручјима најпогођенијим корона вирусом. Осим тога, у сарадњи са органима локалне самоуправе у Републици Српској, обезбједићемо и бесплатне пакете за најрањивије чланове нашег друштва - пензионере и социјално угрожене грађане, у укупној вриједности од 50.000 КМ - истичу у Mozzartу.

Прва установа која ће примити финансијску помоћ у износу од 10.000 КМ јесте Клинички центар Републике Српске, док ће истовремено у Граду Бања Лука, у сарадњи са Центром за социјални рад Бања Лука, бити извршена подјела прехрамбено-хигијенских пакета корисницима овог центра у укупној вриједности од 5.000,00 КМ.

Из компаније Mozzart истичу и да је један од приоритета у овим тешким тренуцима - сачувати радна мјеста и обезбједити егзистеницију за своје запослене, који су свих ових година успјешно градили своју компанију и који је већ дуго одржавају на самом врху.

Најважније од свега нам је да сачувамо сва радна мјеста. Mozzart има око 4.500 запослених у систему, од чега око 300 у Републици Српској. Запослени су наш најважнији ресурс, од безбједности њих и њихових породица зависе у великој мјери и наши будући успјеси на тржиштима широм свијета на којима послујемо. То значи да ћемо плате исплаћивати редовно, у пуном износу и свим силама ћемо се трудити да тако и остане, а принудни одмори и отпуштања – нису опција. Mozzart стоји иза својих запослених, заједно чинимо велику породицу у којој је сваки појединац дао свој допринос издизању и одржавању компаније на лидерској позицији – поручују из Mozzartа.

Интересантно је да је компанија Mozzart међу првима које су реаговале на лоше вијести прво из Кине, потом и из европских земаља. Радници су прије више од мјесец дана добили упутства како треба да се понашају када вирус корона стигне у нашу земљу, сви који могу да обављају свој посао од куће престали су да долазе на посао и тиме су допринијели смањењу могућности ширења пандемије. Свима њима обезбјеђени су лаптопови, интернет и све остало што је потребно за несметан рад у кућним условима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана