Жељезничари пролонгирали штрајк

Д. Д.
Жељезничари пролонгирали штрајк

Добој - Представници шест синдикалних организација “Жељезница РС” донијели су јуче закључак о пролонгирању штрајка упозорења, јер немају са ким да преговарају, с обзиром на то да је истекао мандат члановима Надзорног одбора и генералном директору, а нови нису изабрани.

Предсједник Синдиката жељезничара РС Милијан Марковић је рекао да синдикалне организације нису биле јединствене у вези са доношењем одлуке о штрајку упозорења због тога што је 16. априла истекао мандат Надзорном одбору, а 19. априла генералном директору Драгану Савановићу.

Предсједник Самосталног синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности Бањалука Златко Марин каже да ће бити настављене активности према Влади РС, као већинском власнику ЖРС, са захтјевом за одржавање састанка.

Марин упозорава да се предузеће “намјерно гура у стечај”, да би се јефтино продала атрактивна имовина. Савановић јуче није био доступан за изјаве док је предсједник НО ЖРС Борислав Стевановић казао да Влада РС и те тако води рачуна о ЖРС, да радници имају редовну плату и топли оброк, истина не у износу од 185 КМ, већ од 112 КМ.

Синдикалне организације које дјелују при ЖРС упутиле су 7. априла захтјев Влади РС за хитну смјену руководства ЖРС и утврђивање одговорности НО.

 



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана