Возач Семберија-транспорта у Бијељини ухапшен због вожње у алкохолисаном стању

Драгана Келеч
Возач Семберија-транспорта у Бијељини ухапшен због вожње у алкохолисаном стању

Бијељина - Возач градског аутобуса "Семберија транспорт" Томислав Ковачевић из Бијељине ухапшен је јер је пијан возио аутобус којим свакодневно путују ученици основних и средњих школа.

Како сазнајемо, Ковачевић је возио аутобус на релацији Нумера-Бијељина, Бијељина-Пучиле, а заустављен је у Московској улици, која је у непосредној близини школа.

У Центру јавне безбједности Бијељина потврђено је јуче да је лице чији су иницијали Т. К. (42) које је управљало аутобусом лишено слободе јер је полиција алкотестирањем утврдила да има 1,04 промила алкохола у организму. Како су казали у полицији, ријеч је о аутобусу који је превозио дјецу школског узраста, а који је заустављен у редовној контроли саобраћаја.  Пијани возач задржан је до отрежњења.

Из полиције подсјећају да је за професионалне возаче нулта толеранција на присуство алкохола у крви и апелују на све учеснике у саобраћају да не возе уколико конзумирају алкохол, како би се избјегле саобраћајне несреће са најтежим посљедицама.

И док је цијела Бијељина остала згрожена несавјесношћу возача, јер је довео у опасност животе великог броја дјеце, директор фирме "Семберија-транспорт" Пантелија Митровић није желио да разговара на ту тему.

- То јесте тако, али ја вам изјаву нећу дати. Нисте ме звали да ме питате о проблему дивљег превоза, нелојалној конкуренцији, уништавању фирми, према томе ви само тражите сензацију - рекао је нељубазно Митровић, када смо га упитали како коментарише то што је његов радник возио пијан аутобус, и то аутобус којим свакодневно путују дјеца.

И док је првом човјеку градског превоза, чија је фирма уједно и једина која има градске линије, важнија нелојална конкуренција од безбједности његових путника, грађани не могу вјеровати шта се десило.

Директор Основне школе "Свети Сава" у Бијељини Ђорђе Мирковић каже да је запрепаштен чињеницом да возач који углавном превози школарце може сјести пијан за волан.

- Стварно сам згрожен да неко може дозволити себи да вози пијан аутобус. И то аутобус са дјецом! Страшно. Па и тај возач можда је родитељ или ће бити - како је могао дозволити себи да угрожава туђу дјецу возећи у алкохолисаном стању - истакао је Мирковић.

Акција

У регионалној акцији контроле саобраћаја протеклог викенда полиција је на подручју Центра јавне безбједности Бијељина послије алкотестирања 150 возача, њих 50 искључила из саобраћаја због вожње под дејством алкохола.

Међу њима је шест лица која су лишена слободе до отрежњења, а код којих је утврђено више од један промил алкохола у организму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана