Таксисти u Котор Вароши без посла због дивљег превоза

Душко Керезовић
Таксисти u Котор Вароши без посла због дивљег превоза

Котор Варош - Због нелегалног превоза путника, који узима маха, которварошки таксисти су у великим губицима.

Они упозоравају да ће организовати протесте уколико надлежни хитно не зауставе нелегалан превоз путника.

Станимир Бунић, који се међу 12 регистрованих таксиста најдуже бави овом дјелатношћу, каже да је на подручју општине знатно већи број нелегалних превозника него оних који се законито баве овим послом.

- Обраћали смо се надлежним органима, али изостало је предузимање законских мјера на сузбијању бесправног такси превоза на магистралном, регионалним и локалним путевима - истакао је Бунић.

На нелегални превоз указује и таксиста Богдан Ћосић, који истиче да свакодневно остају без путника.

- Таксисти остварују све мање приходе, који нису довољни ни за трошкове горива и измирење обавеза. Путници нас заобилазе, јер иду тамо гдје је повољније - рекао је Ћосић.

Власник аутобуса Миле Кретић, који превози путнике на линији Котор Варош - Вагани, истакао је да је познато ко су нелегални превозници.

- Паркирају возила у непосредној близини стајалишта, али се против њих ништа не предузима - нагласио је Кретић.

Шеф општинске Службе за инспекцијске послове и комуналну полицију Миленко Ђурић објашњава да није лако стати у крај нелегалним превозницима.

- Приликом обављања контроле превоза путника тешко је установити да ли је ријеч о нелегалном превозу, јер возачи кажу да возе родбину или познанике - казао је Ђурић.

У которварошкој Полицијској станици је саопштено да ће ради сузбијања бесправног превоза на подручју општине на захтјев надлежних инспекцијских органа увијек бити пружена подршка.

- Уколико надлежни органи у скорије вријеме не предузму мјере на сузбијању бесправног превоза путника, планирамо да организујемо протесте. Понашање нелегалних превозника превршило је сваку мјеру, оставиће нас на просјачком штапу - поручују таксисти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана