Студенти из БиХ се могу пријавити за праксу у њемачким фирмама

ГС
Foto: ГС

Онлајн пријаве за стипендије Њемачке привреде за земље Западног Балкана за љето 2022. године отворене су до 16. новембра, саопћено је из Њемачке амбасаде у БиХ.

Од покретања ове иницијативе, од 2003. године, праксу је добило више од 600 стипендиста у више од 80 њемачких предузећа, а жене су чиниле више од половине укупног броја.

Стипендијски програм отворен је за студенте из БиХ, Албаније, Косова, Хрватске, Сјеверне Македоније, Црне Горе и Србије.

Кроз овај програм проводи се пракса у трајању од три до шест мјесеци у водећим њемачким предузећима, а учесницима се омогућава професионални и лични развој који им омогућава добијање адекватног радног мјеста након повратка у своју земљу.

Истовремено, учесници стичу огромно искуство и бројне контакте у привреди те се тако јачају билатерални односи како с Њемачком тако и међу земљама региона.

Програм стипендирања је заједничка иницијатива источног одсјека Њемачке привреде и Савезног министарства за привредну сарадњу и развој Њемачке, покренута 2003. године.

Пријаве се могу извршити путем линка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана