Студењак као луксузни хотел

Данијела Стоканић
Студењак као луксузни хотел

Бањалука - Све је ново и чисто, а собе су толико топле и комотне да би нам на удобности позавидјели и студенти престижних свјетских факултета.

Ријечи су првих станара, који су јуче крочили у четврти павиљон Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, који ће бити нови дом за 280 студената. Прво што је запало за око најбољим студентима по уласку у павиљон је то што ће, како кажу, свака соба имати балкон, кухињу и тоалет. И тако свих 140 двокреветних и трокреветних соба.

Студент треће године Медицинског факултета Ивана Репајић из Новог Града јуче је своје ствари из трећег павиљона с нестрпљењем преносила у нову собу.

- Нема ријечи којима бих могла описати сву ову љепоту, јер све одише чистоћом и топлином. Осим тога, смијешно је уопште упоређивати ову собу са оном у којој сам до јуче боравила - рекла је Репајићева, показавши нам поглед на студентски град из њене нове собе.

Додала је да ће јој сада бити милина и учити, јер је много лакше кад собу дијели само с једном особом, а не са неколико њих, као што је случај у другим павиљонима.

Одушевљење није крио ни студент просторног планирања на ПМФ-у Борис Новаковић из Српца, који свој нови дом пореди са хотелом са пет звјездица.

Да се навикну на боље услове и љепши студентски живот много времена неће требати ни сестрама Осивчић из Телића, које ће, како кажу, напокон имати свој мир.

- У трећем павиљону, гдје смо становале, најгоре је било то што смо имали пуно цимера, те што смо са дупло више њих дијелили купатило, па смо вјечно водили борбу око чишћења. А да не спомињем гужву кад кренемо да се туширамо - рекла је Селма, која у Бањалуци студира стоматологију.

Предсједник Скупштине студената у бањалучком дому "Никола Тесла" Љубиша Карлица је истакао да ће, када буде попуњено свих 280 мјеста, колико их има у новом павиљону, кренути усељење и у прва три.

- У четвртом павиљону смјештају се искључиво најбољи студенти, затим дјеца погинулих бораца ВРС и социјално угрожени, као и они без оба родитеља. Међу њима су свакако и студенти са посебним потребама - рекао је Карлица.

Цијене

Смјештај у првом и другом павиљону овог дома по студенту износи 20 КМ, док је у трећем за пет КМ скупљи. Смјештај у четвртом павиљону у двокреветним собама студенте ће коштати 75, а у трокреветним 65 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана