Србац: Платите што сте појели

Цвија Мркоњић
Србац: Платите што сте појели

Србац - Радници србачког Центра за културу и спорт јуче су истакли транспаренте испред Дома културе којима су указали да су радници у предузећима и установама чији је оснивач општина примили задњу плату за октобар, док су запослени у Центру задња примања добили за март ове године.

Они су транспарентима позвали општинаре да плате оно што су појели алудирајући на ресторан спортске дворане у којем су се хранили радници општинске управе. Ресторан је недавно затворен због дуговања према добављачима од око 20.000 марака.

- Нећемо одустати од наших захтјева и обустављамо све културне и спортске активности док се не деблокира рачун наше установе и док не добијемо плате и овјеримо књижице јер се не можемо лијечити већ двије године - рекао је предсједник Штрајкачког одбора Драгиша Вукотић.

Штрајкаче је јуче обишао начелник општине Србац Драго Ћирић, који им је обећао да ће до краја године ријешити дугове према Пореској управи и да ће добити најмање двије плате.

- Чекамо већи прилив средстава у буџет ових дана и мислим да ћемо испоштовати минимум услова које сте поставили. Остатак дугова се може ријешити из властитих прихода Центра, али је проблем што имате неспособан менаџмент кога треба мијењати - истакао је Ћирић.

Он је подсјетио да општина дугује Центру 45.777 КМ на основу гранта и топлих оброка и да ће већи дио ових обавеза бити плаћен до краја године.

Директор Центра за културу и спорт Данијела Вукотић каже да се не обазире на начелникове пријетње, јер има подршку законодавне власти.

- Већина одборника је гласала за моје именовање и подржавала је до сада извјештаје о раду које сам подносила. Сматрам да радим свој посао како треба и нема разлога да то не чиним и даље - поручила је Вукотићева.

Протести

Уколико до краја седмице не буде испуњен бар дио захтјева 11 штрајкача из Центра за културу и спорт је најавило протесте и предузимање оштријих мјера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана