Сњежани Башевић недостаје 30.000 км за трансплантацију бубрега

Срна
Сњежани Башевић недостаје 30.000 км за трансплантацију бубрега

Соколац - Сњежани Башевић са Сокоца потребно је још 30.000 КМ за трансплантацију бубрега у једном од дијализних центара западне Европе, посредством програма "Отворене мреже" БиХ.

Башевићева има урођену обострану полицистозу бубрега, наслијеђену од мајке и већ двије и по године иде на дијализу у Дијализни центар и Касиндолу.

Она је рекла Срни да су јој, захваљујући средствима прикупљеним у ранијим хуманитарним акцијама, обављени оперативни захвати неопходни за трансплантацију бубрега.

"Урађена ми је операција на срцу, извађене штитна и параштитна жлијезда и обављено више стоматолошких захвата, за шта је утрошен дио прикупљеног новца", рекла је Башевићева.

Башевићева нема ближих сродника који би могли бити потенцијални донори, па је принуђена на кадаверичну трансплантацију преко "Отворене мреже" БиХ.

Она је истакла да је у првом циклусу уплатила дио новца и да је на списку пацијената који чекају позив за трансплантацију преко "Отворене мреже" БиХ.

Према њеним ријечима, у првој хуманитарној акцији прије двије године обезбијеђено је 60.000 КМ и сада јој за наставак лијечења недостаје 30.000 КМ.

Башевићева је замолила људе добре воље да јој помогну да прикупи тај дио новца позивом на "М:тел" хуманитарни број 1416 до краја августа.

"Једним позивом дарује се 1 КМ да бих отишла на операцију која живот значи", рекла је Башевићева.

Новчана помоћ за лијечење Сњежане Башевић може се уплатити и на жиро рачун отворен у НЛБ банци на број 562–012-81117364-57.

Сњежана Башевић је хуманиста и оснивач соколачког Удружења за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка", које је више од 10 година окупљало готово 80 чланова из породица којима је стручна и материјална помоћ била неопходна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана