СДС поцијепан на изборима у Котор Варошу

Ведрана Кулага
СДС поцијепан на изборима у Котор Варошу

Котор Варош - Недељку Гламочаку повјерен је нови мандат предсједника Општинског одбора СДС-а Котор Варош, али су унутарстраначки избори протекли у наелектрисаној атмосфери и завршени још израженијом подјелом између његове и струје на чијем је челу Славко Ђукић, који му је био противкандидат.

На Изборној скупштини которварошког СДС-а, одржаној у недјељу, Гламочак, који је и посланик у Народној скупштини РС, тијесно је побиједио Ђукића, који обавља дужност потпредсједника Скупштине општине. Од 104 делегата Гламочака је на тајном гласању подржало 57, а Ђукића 47.

Један од делегата испричао је "Гласу Српске" да су избори додатно продубили раздор у странци и подијелили је на двије струје.

- Такав исход могао се наслутити и уочи избора, када се водила жестока борба за сваки глас. Већ на самом почетку Изборне скупштине дошло је до размирица, јер ни дневни ред сједнице није добио већину, с обзиром на то да је руку за предложени документ дигло само 49 делегата. Послије тога је било свега и свачега на сједници - казао је наш саговорник.

Један од делегата из Ђукићеве струје рекао је да је странка изборима поцијепана на два дијела и да ниједан нема велику доминацију.

- Остала је гарнитура која није жељела унапређење функционисања странке, док добар дио младих и образованих људи није нашао мјесто које је требало да им припадне. Мјесто у новом сазиву Општинског одбора није добило ни пола предсједника мјесних одбора. Ружна игранка се десила у Општинском одбору. Гламочак је наставио да цијепа странку, а новим, младим људима који имају снагу, вољу и енергију да се боре за странку није дата шанса - рекао је овај делегат.

Гламочак је одбацио све оптужбе и навео да су избори протекли у фер и демократској атмосфери.

- Гласање је било тајно и резултати су такви какви јесу. Ново руководство на чијем сам челу је изабрано на демократски начин - рекао је Гламочак.

Он је истакао да томе свједоче и честитке које је добио послије реизбора.

- Ђукић ми је пришао и честитао на резултату, а ја њему захвалио на учешћу и све је завршено фер и демократски - изјавио је Гламочак.

Ђукић јуче није желио да коментарише дешавања на Изборној скупштини.

Унутарстраначки избори у которварошком СДС-у дио су процеса уочи Изборне скупштине, на којој ће бити бирано руководство странке на републичком нивоу.

Буџет

У СДС-у, који предводи скупштинску већину у Котор Варошу, истакли су да још није постигнуто рјешење да би била избјегнута потпуна финансијска блокада општине. Котор Варош још нема буџет за 2015. годину, а данас истиче и одлука о привременом финансирању. Уколико она данас не буде продужена, биће блокиране све исплате из буџета, попут плата, стипендија, социјалних и других давања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана