Сарајево: У Саборном храму служена васкршња литургија

Срна
Сарајево: У Саборном храму служена васкршња литургија

Сарајево - У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву данас је васкршњу литургију служио архимандрит Лазар Лазаревић, уз саслужење свештенства Српске православне цркве.

Архимандрит Лазаревић, који је и ректор фочанске Богословије Светог Петра Дабробосанског, служио је по благослову Његовог преосвештенства епископа захумско-херцеговачког и приморског Григорија, који је администратор Митрополије дабробосанске.


Литургији је присуствовао велики број вјерника, а након читања васкршње посланице Његове светости патријарха српског Иринеја, обављено је причешће и потом даривање васкршњих јаја.

Васкршње литургије служене су ноћас и јутрос у свим храмовима Митрополије дабробосанске.

Сутра, на Васкршњи понедјељак, епископ Григорије уприличиће у Сарајеву пријем за представнике цркава и вјерских заједница, политичог и друштвеног живота БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ, те дипломатског кора.

У Храм Сабора Светог Архангела Гаврила и Цркву Успења Пресвете Богородице на Палама за вријеме светих васкршњих литургија и ове године је дочекан Благодатни огањ из храма Васкрсења Христовог у Јерусалиму.

За православне хришћане силазак Благодатног огња, који се са снопова свијећа преноси вјерницима, потврда је истинитости Христовог васкрсења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана