Регион буди спортисту из коме

Анита Јанковић
Регион буди спортисту из коме

Источно Сарајево/Београд - Млади спортиста Милош Божовић из Источног Сарајева, који је већ годину и осам мјесеци у коми, ујединио је регион у хуманој мисији, којој су се придружили и учесници популарног српског шоуа "Твоје лице звучи познато" (ТЛЗП).

Овоседмични побједник шоуа Ана Грубин освојену награду од 1.000 евра, на наговор Николе Роквића даће управо за лијечење Божовића. Захваљујући прикупљеном новцу у бројним хуманитарним акцијама Божовић је успио да оде на лијечење у најпрестижнију њемачку клинику "Сцхмиедер" у граду Алленсбацху код Штутгарта. За тромјесечно лијечење у овој клиници уплаћено је 149.000 евра, али опоравак деветнаестогодишњег спортисте, ће засигурно трајати много дуже па се акције за прикупљање новца и даље настављају.

Популарни пјевач Никола Роквић каже да је за Милоша сазнао путем медија и друштвених мрежа.

- Јако ме погодило да тако млад дечко, поготово спортиста буде у коми скоро две године. Шеровао сам линкове за помоћ и размишљао да ако победим у некој од емисија новац поклоним за његово лечење и да позовем народ да помогне. Прилика се створила кад ме Ана замолила да јој помогнем да изабере ко ће добити донацију и одмах сам рекао да тај новац иде Милошу - прича Роквић и додаје да свакодневно моли Бога да се Милош из Њемачке врати будан, на својим ногама. Гест младог пјевача, који се од почетка каријере бави хуманитарним радом и који је до сада је помагао многима, наишао је на одушевљење многих становника Српске.

- Мислим да је једна од најбитнијих ствари познатих личности да помажу другима јер имају могућност и њихов глас се чује много даље - рекао је Роквић.   

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац, који је координатор и носилац хуманитарних акција за Божовићево лијечење каже да опоравак младог спортисте у Њемачкој за сада тече добро, те да се чека примјена терапија.

- Милош је био много исцрпљен када смо га пребацили у Њемачку. Појавиле су му се ране на тијелу, али то се полако санира и ове седмице ће му укључити терапије. Нико за сада не може казати да ће се пробудити, али њемачки љекари су велики стручњаци. Полажемо наде у њих и самог Бога да нам се Милош врати кући - каже Скакавац.

Додаје да у овом моменту не знају колико ће им још новца требати јер није познато колико ће трајати опоравак.

- Бројним акцијама и кредитом од 150.000 марака које је подигао Милошев отац прикупили смо и уплатили њемачкој болници 149.000 евра за тромјесечно лијечење. Међутим, то је само прва фаза финансирања, тако да и даље настављамо борбу и акцију - каже Скакавац.

Он је захвалио свима који су донирали новац и нагласио да у Источном Сарајеву нема појединца, организације и институције која није помогла.   

- У прикупљању помоћи подједнако и истим интензитетом учествовала је и РС и ФБиХ. Сви у БиХ су се ујединили, укључујући дијаспору без обзира на вјеру и нацију и помогао колико је могао. Хвала свима и нека им Бог врати у здрављу и весељу - поручио је Скакавац. 

Милош Божовић је у коми због повреде главе задобијене 31. августа 2014. године на фудбалској утакмици омладинске Премијер лиге БиХ између Славије и Звијезде из Градачца. Има 19 година и већ годину и осам мјесеци је у коми.

Стенд ап представа

Глумац и ТВ водитеља Драган Мариковић Маца сутра ће у Кулутрном центру Пале одржати станд ап представу за Милоша Божовића.

Поред Маце, наступиће и Дејан Тохољ, Надежда Драшковић, Владан Дроца, Петар Нишић и Јасмин Џемиџић.

Представа почиње у 18 часова, цијена улазнице је три КМ, а сав прикупљени новац иде за Милошево лијечење. 

Жиро рачун за уплату

Породици Божовић може се помоћи уплатом на намјенски жиро рачун за Милоша Божовића број: 562-01281157692-32 код НЛБ банке Источно Сарајево, те уплатом из иностранства на девизни рачун ИБАН: БА395620128126402663 Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, Трг Краља Александра 5, 71123 Источно Сарајево, те СВИФТ БИЦ: РАЗББА22 НЛБ банка Милана Тепића 4, 78000 Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана