Раскинута коалиција са СДС-ом

Срна
Раскинута коалиција са СДС-ом

Сребреница - Општински одбор СНСД Сребреница донио је одлуку о раскидању коалиције са Општинским одбором СДС-а из овог мјеста због кршења принципа из коалиционог споразума српских политичких странака, саопштено је из сребреничког СНСД-а.

Констатовано је да кадрови СДС-а опструишу иницијативе СНСД-а за већу подршку Владе Републике Српске овој општини.

До раскида коалиције долази и због гласања одборника СДС-а за смјену Радомира Павловића из СНСД-а са мјеста предсједника Скупштине општине  Сребреница 30. јуна прошле године, те због наводног кршења принципа расподјеле власти између српских политичких странака у Сребреници, појашњено је у саопштењу.

Одборници ДНС-а и Напредне Српске су се прије годину званично изјаснили да иступају из Клуба одборника српских странака и да ће дјеловати као независни одборници, док су се одборници СДС-а, такође, на једној од сједница СО Сребреница изјаснили да не подржавају ставове СНСД-а и политику коју води Павловић и да настављају дјеловати као самостални Клуб одборника СДС-а у сребреничком парламенту.

Међутим, сви српски одборници су у децембру прошле године у СО Сребреница гласали за избор Милоша Миловановића из СНСД-а за предсједника локалне Скупштине и он ту дужност обавља већ готово три мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана