Прњавор: Од Града по 500 КМ за 73 новорођенчета

Срна
Foto: Фејсбук

ПРЊАВОР- Град Прњавор данас је уприличио пријем за родитеље 73 новорођенчета којима је уручено по 500 КМ и пригодан поклон за бебе.

Градоначелник Дарко Томаш је напоменуо да је за ову намјену буџетом планирано 130.000 КМ и да га радује константно повећање броја рођене дјеце.

"У првом кварталу имамо пријаве за 73 дјеце. Ако се овакав тренд настави, имаћемо већи број рођене дјеце у односу на прошлу годину, што ме радује", рекао је Томаш.

Пријему у Центру за културу данас је присуствовала Славица Бијелић, мајка шесторо дјеце. Добијени новац искористиће за куповину опреме за најмлађу бебу, а за данашњи пријем каже да је лијеп гест градоначелника.

Славиша Стокић, отац троје дјеце, рекао је да ништа није тешко уз добру организацију цијеле породице и много љубави, те је захвалио граду за значајну новчану помоћ.

Град Прњавор четири пута годишње организује пријем за родитеље новорођене дјеце. У прошлој години је рођено 253 дјеце, од чега су четири биле близаначке трудноће, а град је за ову намјену издвојио 126.500 КМ.

Из Градске управе је саопштено да је исплаћена и субвенција за март за 239 родитеља који су остварили право на њену додјелу за боравак 282 дјеце у приватним предшколским установама.

Јавни позив за овај вид подршке отворен је током цијеле године, а родитељи захтјев могу поднијети у шалтер сали Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана