Приједор: Дужници Водовода се послије искључења сами прикључују

Срна
Приједор: Дужници Водовода се послије искључења сами прикључују

Приједор - Приједорском "Водоводу" потрошачи дугују скоро десет милиона марака, а потрошачи које због дугова предузеће искључи из система водоснабдијевања најчешће се сами послије прикључују и не дозвољавају контролу након тога, подаци су из извјештаја о пословању овог предузећа за 2014.

"У току су активности са комуналном полицијом ради заједничког ангажмана на рјешењу ових проблема", наводи се у извјештају.

Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је да у овој години више неће бити поскупљења воде, а да ће "Водовод" проширењем капацитета повећати број корисника и тако намирити недостајућа средства за пословање.

"Врши се и санација дистрибутивне мреже у градском и приградском подручју гдје је у насељу Лукавица установљено да је 90 одсто испоручене воде ишло у земљу, а само десет одсто потрошачима, што је огроман губитак", навео је Павић.

Укупан број потрошача на крају 2014. године био је 21.423 или за 839, односно четири одсто више него на крају 2013. године. Потрошња воде мјери се на 15.052 мјерна мјеста или 82,9 одсто, а паушал се утврђује на 3.115 мјеста или 17,1 одсто.

"Мјерење потрошње воде довело је до смањења расипа испоручене воде односно до штедње, што је утицало и на смањење количине продате воде", наводи се у извјештају.

Из овог предузећа подсјећају да се вода редовно контролише у властитој лабораторији, у Институту за јавно здравство Републике Српске и у Градском заводу за јавно здравље Београд.

"Током 2014. године извршена је физичко-хемијска и микробиолошка анализа 825 узорка воде и све ове анализе потврђују изузетан квалитет воде", саопштавају из "Водовода" и подсјећају да један и по литар флаширане воде у продавницама кошта једну марку, а хиљаду литара свјеже воде из славине 1,57 КМ.

Приједорски "Водовод" у 2014. години остварио је 4.641.904 КМ прихода, 4.629.906 КМ расхода и 11.997 КМ добити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана