Прешли и океан да прославе 50 година матуре бањалучке Техничке школе

nezavisne.com
Прешли и океан да прославе 50 година матуре бањалучке Техничке школе

Бањалука - Пола вијека је прошло од када су напустили ђачке клупе, али у души су и даље остали весели људи, који су увијек спремни на шалу.

Видјело се то данас на састанку бивших матураната бањалучке Техничке школе. Њих десетак, из генерације 1964-1968, смјер електро, окупило се 50 година након прославе матуре да са својом разредницом одрже један школски час и присјете се лијепих заједничких времена. Неки су због овог ђачког састанка прешли чак и Атлантски океан.

Већ при доласку у школу некадашњи матуранти су пришли ученицима и почели да збијају шале. На питање садашњих средњошколаца зашто су дошли, шаљиво су им одговорили:

“Дошли смо да вам кажемо да сте се добро зезнули, и ми смо ишли у ту школу прије 'пар' година.”

Бивши матуранти су сложни у томе да је неописив осјећај након толико година сјести у ђачке клупе.

Бранислав Тришић радовао се састанку с пријатељима и евоцирању ђачких успомена.

“Данас смо сви дједови и када причамо између себе шта радимо најчешћи одговор је да чувамо унучиће. Сви смо ми постигли нешто у животу, сви смо факултетски образовани људи и радили смо на многим функцијама. Данас смо сви пензионисани, а нажалост неки више нису међу нама”, рекао је Тришић.

Аница Ђурђевић, разредница ове генерације матураната, каже да је већ 30 година у пензији и да јој је диван осјећај након толико година вратити се у учионицу.

“Ово је дивно, обожавам моје ученике и увијек их се сјећам радо, све су то била драга и добра дјеца”, казала је Ђурђевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана