Потписан споразум о братимљењу Градишке и Зубиног Потока

Срна
Потписан споразум о братимљењу Градишке и Зубиног Потока

ГРАДИШКА - Градоначелник Градишке Зоран Аџић и предсједник општине Зубин Поток на Космету Срђан Вуловић потписали су данас споразум о успостављању сарадње и братимљењу локалних заједница.

Аџић је истакао да су братимљењу ове двије локалне заједнице претходиле посјете дјеце из Зубиног Потока, чије су животне приче навеле на размишљање да се успостави боља сарадња између Градишке и Зубиног Потока.

“Данас нам је испуњено срце што смо потписали овај споразум и врата Градишке ће бити отворена за све Србе са Косова и Метохије. Иако су тешка времена ми ћемо у складу са својим могућностима да помогнемо, не само материјално, него и морално. Срби на Косову сањају да имају оно што има Република Српска и то је оно чега ми са ових простора требамо бити свјесни и да чувамо Српску као зјеницу ока”, рекао је Аџић.

Вуловић је рекао да му је част и задовољство што је данас потписан споразум о братимљену, истичући да су Срби са Косова и из Републике Српске браћа по писму, вјери, муци и проблемима који прате српски народ кроз вијекове.

“Срби на Косову и Метохији су посљедњи дио српског народа који живи у неслободи и који се бори за голи живот и опстанак, као и право на школовање и вјеру. Ви, браћа у Градишци, дајете нам примјер какви треба да будемо - храбри, вриједни и упорни и да се никад не одрекнемо себе и својих коријена”, нагласио је Вуловић.

Вуловић је позвао представнике Градишке да дођу у посјету општини Зубин Поток и Косову и Меотхији.

Потписивању споразума о братимљењу Градишке и Зубиног Потока присуствовао је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, који је истакао да оно што споје дјеца, у овом случају Градишку и Зубин Поток, буде спонтано, квалитетно и јако, а да је потписивање споразума о братимљењу круна тих окупљања.

Арлов је додао да су иконе српског народа и светиње Косова управо Срби који живе на Косову и Метохији, јер без њих културно-духовног блага на Косову не би било.

Он је изразио наду да ће дјеца са Косова и Метохије овог љета имати прилику да дођу у посјету Градишци.

Градишка данас обиљежава Дан града, 24. април, и 76 година од ослобођења у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана