Послодавци у потрази за 315 радника

Р. Ми.
Послодавци у потрази за 315 радника

Требиње - На регионалном Сајму запошљавања који је у петак отворен у Требињу 23 послодавца са подручја Требиња и источне Херцеговине, као и хотелијери из Херцег Новог и Котора, исказали су потребу за 315 радника.

На сајму су учествовале углавном приватне фирме из области услужних и производних дјелатности, а радна мјеста понудили су и "Свислајон" Индустрија алата Требиње, хотели "Нар" и "Леотар", "Херц градња" из Билеће, меснице "Тарана", Образовни центар Церовац, "Фриком" и други.

Послодавци су углавном тражили грађевинске, машинске и електроинжењере, пекаре, конобаре, зидаре, собарице, али и професоре језика, економисте и пољопривредне раднике.

Директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић казао је да су из Црне Горе стигле понуде два угоститељска сервиса, који су исказали потребу за 40-ак, већином сезонских радника. Вујичић је подсјетио да је у оквиру пројеката Завода у прошлој години на нивоу Филијале Требиње запослено око 600 људи, а у прва три мјесеца ове године 514 лица.

- Овакав сајам запошљавања много ће значити за град Требиње и регију и даје нам наду да ће се многима без посла посрећити да пронађу свог послодавца - рекао је замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић.

Јелена Носовић из Требиња, која је већ три године незапослена, јуче је на Сајму запошљавања аплицирала за посао.

- До сада сам радила у услужним дјелатностима и пекари. Надам се да ће ми се данас посрећити и да ћу добити посао за који сам аплицирала - рекла је она.

Укупна понуда активне радне снаге на евиденцији регионалне филијале - која обухвата седам херцеговачких општина, те Фочу и Калиновик, броји 12.719 незапослених, што је за 3,7 одсто мање него у прошлој години.

На евиденцији Бироа Требиње је 2.990 особа које активно траже посао и тај број је приближан прошлогодишњем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана