Породица Драгаш сели из уз бараке под сопствени кров

М. В.
Породица Драгаш сели из уз бараке под сопствени кров

Градишка - Министар за избјеглице и расељена лица РС Давор Чордаш посјетио је јуче вишечлану породицу Александре Драгаш којој је ово министарство помогло да добије кров над главом.

Породица Драгаш, која је деведесетих година прошлог вијека избјегла из Пакраца, донедавно је живјела у бараци, а лани им је Министарство за избјеглице и расељена лица додијелило 30.000 марака за довршетак изградње куће. Чордаш је напоменуо да је Влада РС на подручју Градишке за стамбено збрињавање избјеглих и расељених издвојила више од 300.000 КМ, а још око 300.000 обезбијеђено је из програма ОПЕК-а.

Александра Драгаш, која је са мужем и четворо дјеце, од којих је двоје са посебним потребама, живјела у веома тешким условима, каже да им много значи свака помоћ.

- Живјели смо у неусловним просторијама, а нисмо имали ни купатило. Једина примања су дјечији додатак и дневнице које муж заради. Захвална сам министарству које нам је помогло да саградимо кућу - истакла је Драгашева.

У Министарству за избјеглице и расељена лица су казали да у наредне четири године у РС планирају изградњу око 5.400 стамбених јединица за избјегла и расељена лица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана