Половна роба модни тренд

Ангелина Васовић-Миликић
Половна роба модни тренд

Шамац - Захваљујући половној роби из иностранства и Шамчани нешто тањег yепа могу себи да приуште маркирану гардеробу, а неријетко се у половно рухо обуку и они који не знају за проблеме са беспарицом.

Половна роба углавном се може наћи у популарним секенд хенд шоповима, али однедавно су шамачки домаћини овај бизнис покренули у слободним собама својих кућа или у гаражама.

- Што се тиче моје породице, половну гардеробу набављамо уз помоћ родбине у Њемачкој и Швајцарској. Роба, у пакетима стиже два до три пута мјесечно, зависно од тога каква је продаја - рекла је једна млада жена из Шамца која није хтјела да јој помињемо име.

Она тврди да су купци углавном жене и да је интересантно што су то претежно запослене особе које имају за данашње вријеме прилично добре приходе.

По њеним ријечима, у овом периоду највише продају фармерке, зимске јакне и yемпере, чија цијена не прелази пет марака. Она прича да се купци распитују и за свечану гардеробу, јер ускоро се ближи Нова година, па се даме желе обезбиједити на вријеме.

У једној сеоској мјесној заједници постоји мјесто на којем се половна роба може купити на велико. Полице су пуне мајичица из популарног ХМ-а, а неријетко се догоди да из иностранства стигне и понека ексклузивна стварчица са потписом познатих модних креатора.

Међу редовним купцима половне гардеробе су и средњошколке Драгана и Милена. Оне кажу да радо купују одјећу у секенд хенд шоповима, јер сматрају да ту могу пронаћи за себе све што им је потребно.

- Ја сам у таквом шопу за двадесет марака купила сукњу, кошуљу и ципеле. Да сам тражила по тзв. ексклузивним бутицима, овакав квалитет не бих могла пронаћи, а требало би ми бар 100 марака, које моја породица не може да ми обезбиједи - тврди Драгана.

Купци из ФБиХ

Професор Јасна из сусједног Градачца у ФБиХ са пријатељима редовно долази у Шамац да купује половњаке.

- Недавно сам купила хаљину за само четири марке, која је била толико лијепа да су моји познаници мислили да сам је набавила у неком од ексклузивних бутика. Када су сазнали гдје купујем, редовно долазе са мном. Ово је најбољи вид добре куповине за мало пара - испричала је Јасна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана