Подршка за 10 пословних идеја у Бијељини

Срна
Подршка за 10 пословних идеја у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Идеја Маје Мршић из Амајлија код Бијељине о производњи природне козметике и сапуна изабрана је као најбоља у оквиру пројекта “Акцелератор” који реализују Развојна агенција Републике Српске, Агенција за развој малих и средњих предузећа града Бијељина и општина Угљевик.


“Циљ ми је био да се вратимо здравом начину живота, па сам почела да узгајам невен, камилицу и друге биљке од којих правим козметику и сапуне без конзерванса, парабена, силикона и других вјештачких и нездравих материја”, рекла је Мршићева.

Она каже да са додијељених 5.000 КМ планира да отвори продавницу у граду у којој ће продавати своје производе.

Директор Развојне Агенције Републике Српске Маринко Ђукић рекао је данас у Бијељини да је у овом граду новчаним износима награђено 10 пословних идеја, наводи се у саопштењу Градске управе.

“Ово је пројекат који пружа одличне могућности за почетнике у бизнису”, истакао је Ђукић и додао да је Република Српска партнер у пројекту “Акцелератор” у којем учествује још 13 земаља, а финансира га ЕУ.

Татјана Благојевић из бијељинске Агенције за развој малих и средњих предузећа каже да је град за наградни фонд обезбиједио 20.000 КМ, а општина Угљевик, односно њена Развојна агенција, додатних 10.000 КМ.

Према њеним ријечима, у Републици Српској је у оквиру “Акцелератор” програма до сада подржано 75 иновативних идеја, а Бијељина је имала највише заинтересованих предлагача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана