Podrška za 10 poslovnih ideja u Bijeljini

Srna
Podrška za 10 poslovnih ideja u Bijeljini

BIJELjINA - Ideja Maje Mršić iz Amajlija kod Bijeljine o proizvodnji prirodne kozmetike i sapuna izabrana je kao najbolja u okviru projekta “Akcelerator” koji realizuju Razvojna agencija Republike Srpske, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljina i opština Ugljevik.


“Cilj mi je bio da se vratimo zdravom načinu života, pa sam počela da uzgajam neven, kamilicu i druge biljke od kojih pravim kozmetiku i sapune bez konzervansa, parabena, silikona i drugih vještačkih i nezdravih materija”, rekla je Mršićeva.

Ona kaže da sa dodijeljenih 5.000 KM planira da otvori prodavnicu u gradu u kojoj će prodavati svoje proizvode.

Direktor Razvojne Agencije Republike Srpske Marinko Đukić rekao je danas u Bijeljini da je u ovom gradu novčanim iznosima nagrađeno 10 poslovnih ideja, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

“Ovo je projekat koji pruža odlične mogućnosti za početnike u biznisu”, istakao je Đukić i dodao da je Republika Srpska partner u projektu “Akcelerator” u kojem učestvuje još 13 zemalja, a finansira ga EU.

Tatjana Blagojević iz bijeljinske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća kaže da je grad za nagradni fond obezbijedio 20.000 KM, a opština Ugljevik, odnosno njena Razvojna agencija, dodatnih 10.000 KM.

Prema njenim riječima, u Republici Srpskoj je u okviru “Akcelerator” programa do sada podržano 75 inovativnih ideja, a Bijeljina je imala najviše zainteresovanih predlagača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana