Петрово: Испоручена флаширана вода

Срна
Петрово: Испоручена флаширана вода

Петрово - Радници Јавног комуналног предузећа "Вода" из Петрова доставили су данас флаширану воду јавним установама и предузећима коју су општини Петрово поклонили бањалучко предузеће "Венера" и добојска фирма "МББ Ђурић".

Волонтери Црвеног крста су у центру Петрова подијелили флаширану воду грађанима.

Секретар Црвеног крста Петрово Марица Никић изјавила је Срни да је данас подијељен један од три шлепера дониране воде и да ће се подјела воде наставити и сутра прије подне.

Резултати суперанализе воде за пиће, коју је обавио Институт за воде из Бијељине биће јавности познати у сриједу, 24. децембра, као и резултати суперанализе коју су обавили стручњаци Института за јавно здравство Републике Српске, сазнаје Срна у Јавном комуналном предузећу "Вода" из Петрова које је наручилац суперанализе воде код Института за воде у Бијељини.

У Институту за воде у Бијељини рекли су Срни да не могу дати податке о узоркованој води, пошто је наручилац нове анализе Јавно комунално предузеће "Вода" из Петрова, које званично располаже свим подацима.

У ЈКП "Вода" речено је да ће ти резултати бити објављени када стигну и резултати анализе из Бањалуке.

У првој анализи, коју је обавила Агенција за безбједност хране БиХ, утврђено је да је у узорку воде који је узет у Основној школи "Вук Караџић" у Петрову количина живе 20 микрограма у литру, што је 20 пута више од максимално дозвољене, а у Основној школи "Свети Сава" у Какмужу 1,8 микрограма по литру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана