Пејићи из Српца обнављају кућу: Борци помогли куповину бијеле технике

Д. Ј.
Пејићи из Српца обнављају кућу: Борци помогли куповину бијеле технике

СРБАЦ - Фонд солидарности Борачке организације општине Србац пружио је помоћ у набавци бијеле технике Предрагу Пејићу из Српца, чије је приземље породичне куће потпуно изгорјело у пожару 30. јануара ове године.

Предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан рекао је да је набављен нови фрижидер и веш-машина у вриједности од 919 КМ.

- Када смо сазнали за овај догађај одмах смо контактирали Предрага како бисмо провјерили шта му је неопходно да би се кућа што прије опремила. Ово је ванредна активност нашег Фонда и прва коју реализујемо у овој години, а у плану су бројне акције санације и изградње нових кућа за демобилисане борце који су наши чланови - рекао је Плотан.

Предраг је изразио захвалност Борачкој организацији општине Србац на пруженој помоћи, истакавши да му је посебно драга јер није заборављен од сабораца.

- Веома сам поносан на суграђане који показују да не заборављају мој допринос, током и након рата, јер сам помогао многима и добро се добрим враћа. Још увијек с породицом живим као подстанар након несреће која нас је задесила, али обнова куће иде добрим током. Надам се да ћемо се поново уселити с првим данима прољећа - рекао је Пејић.

До несреће у породичној кући Пејића дошло је када је из шпорета на чврсто гориво испала димоводна цијев, а ватра која је букнула брзо је захватила приземље у којем у том тренутку није било никога. Кућу су почели градити 2014. године и до сада су успјели уредити само приземље док је горњи спрат неопремљен. У породици су стално запослени супруга и син, док је Предраг углавном код куће и одржава домаћинство, а кћерка тренутно не живи с њима.

Чланови Савјета мјесне заједнице Србац, на челу с Драшком Момићем, покренули су хуманитарну акцију за прикупљање новчаних прилога који се могу уплатити на жиро-рачун број: 567-353-59003723-58 који је отворен у Атос банци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана