Pejići iz Srpca obnavljaju kuću: Borci pomogli kupovinu bijele tehnike

D. J.
Pejići iz Srpca obnavljaju kuću: Borci pomogli kupovinu bijele tehnike

SRBAC - Fond solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac pružio je pomoć u nabavci bijele tehnike Predragu Pejiću iz Srpca, čije je prizemlje porodične kuće potpuno izgorjelo u požaru 30. januara ove godine.

Predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan rekao je da je nabavljen novi frižider i veš-mašina u vrijednosti od 919 KM.

- Kada smo saznali za ovaj događaj odmah smo kontaktirali Predraga kako bismo provjerili šta mu je neophodno da bi se kuća što prije opremila. Ovo je vanredna aktivnost našeg Fonda i prva koju realizujemo u ovoj godini, a u planu su brojne akcije sanacije i izgradnje novih kuća za demobilisane borce koji su naši članovi - rekao je Plotan.

Predrag je izrazio zahvalnost Boračkoj organizaciji opštine Srbac na pruženoj pomoći, istakavši da mu je posebno draga jer nije zaboravljen od saboraca.

- Veoma sam ponosan na sugrađane koji pokazuju da ne zaboravljaju moj doprinos, tokom i nakon rata, jer sam pomogao mnogima i dobro se dobrim vraća. Još uvijek s porodicom živim kao podstanar nakon nesreće koja nas je zadesila, ali obnova kuće ide dobrim tokom. Nadam se da ćemo se ponovo useliti s prvim danima proljeća - rekao je Pejić.

Do nesreće u porodičnoj kući Pejića došlo je kada je iz šporeta na čvrsto gorivo ispala dimovodna cijev, a vatra koja je buknula brzo je zahvatila prizemlje u kojem u tom trenutku nije bilo nikoga. Kuću su počeli graditi 2014. godine i do sada su uspjeli urediti samo prizemlje dok je gornji sprat neopremljen. U porodici su stalno zaposleni supruga i sin, dok je Predrag uglavnom kod kuće i održava domaćinstvo, a kćerka trenutno ne živi s njima.

Članovi Savjeta mjesne zajednice Srbac, na čelu s Draškom Momićem, pokrenuli su humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih priloga koji se mogu uplatiti na žiro-račun broj: 567-353-59003723-58 koji je otvoren u Atos banci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana