Отворен Дом културе у Масловарама

Срна
Отворен Дом културе у Масловарама

Котор Варош - У присуству бројних званица из политичког, културног и друштвеног живота општине Котор Варош данас је свечано отворен Дом културе у Масловарама, који је реконструисан у оквиру пројекта "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ", који представља заједничку иницијативу влада Швајцарске и Шведске.

Дом културе је у потпуности постао функционалан захваљујући ангажману мјештана Масловара и људима добре воље, који су пружили несебичну подршку у санацији овог објекта.


Предсједник Савјета Мјесне заједнице Масловаре Слободан Јовичић је захвалио начелнику општине Зденку Сакану и људима из УНДП-а, који су препознали значај овог објекта за културни живот ове мјесне заједнице.

"На радост свих мјештана данас смо отворили нови Културни дом, који ће бити на услузи културно-умјетничким друштвима, бројним Удружењима и мјештанима", истакао је Јовичић.

Он каже да је општина Котор Варош финансирала реконструкцију објекта у износу од 30 одсто, а УНДП 70 одсто.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је овај Дом културе био неопходан за мјесну заједницу Масловаре.

"Са великим задовољством могу рећи да смо ријешили проблем улазних врата, поставили смо нови паркет, керамику и столарију, а са новом расвјетом смо ријешили један горући проблем", нагласио је Сакан.

У забавном дијелу програма наступили су чланови културно-умјетничког друштва /КУД/ "Брио-Рудар" Масловаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана