Обнавља се стара зграда Гимназије

Ненад Симић
Обнавља се стара зграда Гимназије

ДЕРВЕНТA - Санација зграде старе Гимназије у Дервенти, у коју ће бити уложено 970.000 марака, је почела, потврдио је замјеник начелника општине Дервента Игор Жунић.

- У септембру прошле године Савјет за развој Републике Српске донио је одлуку о финансирању овог пројекта чија је укупна вриједности 970.000 марака. Влада Републике Српске обезбиједила је 870.000 марака, а општина Дервента 100.000 марака - нагласио је Жунић.

Он је истакао да ће се санацијом зграде Гимназије ријешити проблем смјештаја дервентског одјељења Учитељског студија Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Додао је да ће се овим створити и могућност отварања нових смјерова факултета, у зависности од потреба за одређеним кадром на том подручју.

До сада су се настава и испити на Учитељском студију у Дервенти одвијали у просторијама Основне школе "Никола Тесла".

Након обнове старе зграде Гимназије, обогатиће се и простор гдје се налази Гимназија са техничких школама и Стручне школе за радничка занимања.

Радове изводи фирма "Extra-R " из Дервенте, а радници већ уклањају остатке кровне конструкцију и других обрушених дијелова зграде.

Спорт

На локацији старе Гимназије налазе се и спортске дворане у Дервенти и стадион Фудбалског клуба "Текстилац" из Дервенте. Санација ће омогућити богатији и садржајни спортски живот ученика и студената свих школских установа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана