Нова шеталишна стаза на Зеленковцу

Срна
Нова шеталишна стаза на Зеленковцу

Мркоњић Град - У Еко-зони Зеленковац код Мркоњић Града данас су начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић, начелник општине Јајце Един Хозан и предсједник еколошког покрета Борислав Јанковић свечаним пресијецањем врпце у употребу предали адаптирану шеталишну стазу на Зеленковцу.

У оквиру пројекта постављена је еколошка подлога ландлок, постављени су дрвени мостићи, инсталирана ЛЕД расвјета и постављене корпе за отпатке.


Пројекат се реализује у оквиру међуопштинске сарадње између општина Мркоњић Град и Јајце. Међуопштинска сарадња се спроводи у оквиру пројекта Интегрисаног локалног развоја, који је заједничка иницијатива УНДП-а и Владе Швајцарске.

Аничићева је нагласила да ће пројекат објединити туристичку понуду ове двије општине.

"Битно је да побољшамо инфраструктуру Зеленковца, који је познат по џез фестивалу", рекла је Аничићева.

Хозан је убијеђен да овакви заједнички пројекти у будућем периоду могу унаприједити туристичку понуду ове регије.

"Мислим да посебно у области туризма мора постојати регионална сарадња и сигуран сам да морамо користити предности и једне и друге општине. Вјерујем да ћемо наставити сарадњу у будућности", истакао је Хозан.

Јанковић је задовољан што је уређена шеталишна стаза која доприноси укупној туристичкој понуди Зеленковца.

"Све ово доприноси укупној понуди и лакшој организацији наших програма и садржаја. Надам се да ћемо и даље радити тако да људи могу једноставније доћи овдје и лијепо се осјећати", истакао је Јанковић.

Тања Михајловић из канцеларије развојног програма УНДП-а у Бањалуци такође је изразила задовољство што су данас имали прилику отворити занимљив пројекат међуопштинске сарадње.

"УНДП је само у општини Мркоњић Град са својим пројектима присутан неколико година и врло успјешно сарађујемо. Преко 380.000 КМ свекупно кроз разне пројекте уложено је у ову општину", рекла је Михајловићева и додала да се нада да ће Мркоњић Град и Јајце наставити сарадњу.

У оквиру овог пројекта на простору Пливских језера и градског центра Јајца, постављена је нова ЛЕД расвјета, обновљени су тоалети и уведен је бежични интернет.

Укупна вриједност оба пројекта, и на Зеленковцу и у Јајцу, је 182.200 КМ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана