Никола Дупало из Новог Града бициклом до братске Грчке

А. Ј.
Никола Дупало из Новог Града бициклом до братске Грчке

Нови Град - Никола Дупало из Новог Града, који је почетком године оборио европски Гинисов рекорд урадивши невјероватних 32.000 трбушњака без прекида, јуче се ухватио у коштац са новим изазовом упутивши се бициклом ка далекој Грчкој.

На пут дуг 1.300 километара кренуо је са пријатељем и суграђанином Невеном Лајшићем. Уз подвиг промовишу свој град и Републику, па су на мајицама исписали “Нови Град - Република Српска”.

- Идемо до Солуна у знак поштовања према грчко-српском пријатељству и православном братству. Носимо писмо за нашу браћу Грке, а посебно за православног архимандрита Партенијуса, који је током рата и касније много помагао Србима у Крајини. Планирамо да одемо и на Свету гору и посјетимо српско војничко гробље на Зејтинлику - каже Дупало.

Бицикле им је обезбиједио власник сервиса “Монтикотач” из Приједора Душко Топић, а возиће се рутом Бањалука, Бијељина, Лозница, Ваљево, Краљево, Ниш, Лесковац, Врање, Скопље па све до Солуна.

Дупало је од малих ногу заљубљеник у екстремне спортове. Лани је бициклом прешао РС од Новог Града до Требиња. Након обореног европског рекорда размишља о обарању свјетског, за који му је потребно 125.000 трбушњака у серији.

- Европски рекорд сам посветио свом псу Алекси, златном ретриверу - рекао је Дупало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана