Најлажову из Српца »мерцедес« за 70. рођендан

Дејан Јовичић
Најлажову из Српца »мерцедес« за 70. рођендан

Србац - Иако је више пута освајао титулу за највећег лажова у Српцу, Вид Бабић из Ситнеша тврди да је за свој 70. рођендан добио најновији "Мерцедесов" џип и да је на његово славље стигло 250 званица из цијеле Европе.

Бабић каже да ништа није слагао, како би многи помислили, и да све могу потврдити фотографије на којима се види сјајна атмосфера на овој рођенданској журци.

- Ријеткост је да се оволико људи окупи на рођендану некога ко је већ у позним годинама, али за све то је заслужна супруга Драгица, са којом сам стекао два сина и кћерку. Окупила је више од 250 гостију, а обећала је да ће слично славље организовати ако дочекам 80. годину - рекао је Вид.

Он каже да је "жива истина" да му је у двориште стигао "мерцедес" од кћерке Бригите, док су му синови Владимир и Љубомир поклонили вриједне часовнике. 

- Људи су навикли да сам велики шаљивџија, али овај пут говорим истину и веома сам дирнут гестом своје дјеце. Већ годинама сам секретар Удружења лажова из Ситнеша, које је ове године, баш као и ја, прославило свој 70. рођендан, уз рекордан број учесника и званица, тако да ће ми ова година по много чему остати у лијепом сјећању - истакао је Вид.

Бабић каже да није очекивао да ће на славље стићи гости чак из Швајцарске, Аустрије, Италије, Србије и Хрватске.

- Посебно ме је обрадовао долазак госпође Френи Милер из Цириха, која ми је као друга мајка, јер ми је много помогла у животу, а препрека за долазак јој није било ни то што је напунила 83 године - каже Вид.

Стекао је пензију у Швајцарској, гдје сада живе и раде његова дјеца, а пензионерске дане проводи у родном селу. Веома је активан у свом селу, па тако помаже рад Фолклорног удружења "Мотајички вук" и тренира играче Фудбалског клуба Полет, иако је већ загазио у осму деценију живота.

- Посебно ми је драго што сам од својих фудбалера на поклон добио пехар и црно-бијелу фудбалску лопту - каже Бабић.

Шампион у лагању

Вид Бабић ове године није успио да одбрани титулу највећег лажова коју је освајао 2015. и 2016. године.

Он је до првог шампионског наслова стигао након што је описао како се у глави његовог овна смјестио рој пчела које су направиле чак пет килограма меда. Другу титулу је освојио након што је испричао како је запалио пањеве афричке шљиве да би сушио кобасице, а оне су затим нарасле и пробиле кров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана