Мост на Дрини вапи за обновом

Срна
Мост на Дрини вапи за обновом

Зворник - На мосту Краља Александра Првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Републику Српску и Србију, јуче су у оквиру "Зворничког љета" одржани традиционални сусрети представника града Зворника и општине Мали Зворник под називом "Људи и мостови".

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и предсједник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у пратњи културно-умјетничких друштава, туристичких радника и суграђана, срели су се на средини моста, размијенили пригодне поклоне и преломили хљеб. 

- Налазимо се на мосту са жељом да будемо једно и да наши народи никада не буду раздвојени и одвојени границом коју представља ријека Дрина - рекао је Стевановић. 

Казао је да је циљ овог сусрета да пошаљу поруку заједништва, љубави и поштовања између два града. Стевановић је истакао да се овим сусретима шаље и порука владама РС и Србије да помогну реконструкцију моста који је саграђен 1929. године. 

Јевтић је рекао да се, на неки начин, кренуло у рјешавање овог проблема, подсјетивши да би реконструкција моста износила око милион евра. 

- Општина Мали Зворник има средства за пројектовање реконструкције моста, али би било потребно урадити и дораду пројекта како би се преко овог моста, осим кретања пјешака, одвијао и путнички саобраћај - рекао је Јевтић. 

Он је нагласио да овај мост спаја Мали Зворник и Зворник који су као један град и то нико не може промијенити било каквим одлукама, па и оном из 2007. године, којом је само направљен додатни проблем да преко моста не могу прелазити грађани који немају пребивалиште у Зворнику и Малом Зворнику. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана