Милиони за развој Херцеговине

Р. Ми.
Милиони за развој Херцеговине

Требиње - Предсједник РС Милорад Додик најавио је милионске инвестиције у Херцеговини, а међу најзначајнијим отварање ове године дијализног центра у требињској болници за које ће Влада издвојити милион КМ.

Додик је рекао да ће болница добити и ангио-салу, захваљујући донацији из Србије, тако да ће бити ријешено питање хемодијализе и створени услови за ефикасније лијечење кардиоваскуларних болести.

Он је навео да ће приоритетан посао бити и пут Љубиње-Требиње. Додик је рекао да има планове и за стварање бољих услова у школи, истичући да ће ове године бити обновљена топлотна фасада на Средњошколском центру у Требињу.

Према његовим ријечима, неће остати запостављени ни студентски и ђачки домови, а биће обновљено доста школа у Херцеговини.  Додик је поручио да ће Кабинет предсједника и Влада РС подржати и изградњу музеја икона на Црквини.

Коментаришући садашњу српску структуру на нивоу БиХ Додик је рекао да је ријеч о људима који су "потпуно девастирали позицију Српске" и позвао грађане да одбаце такву политику Савеза за промјене, који је назвао "савезом за рикверц". Додик је рекао је да је Српска политички стабилна јер има стабилну скупштинску већину и Владу која извршава све послове, али да је лош њен политички положај на нивоу БиХ јер је угрожен дјеловањем Савеза за промјене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана