“Мајски пулмолошки дани” у Бијељини: Карцином плућа лијечиће се имунолошком терапијом

Љ. А.
“Мајски пулмолошки дани” у Бијељини: Карцином плућа лијечиће се имунолошком терапијом

Бијељина - Имунолошка терапија у лијечењу карцинома плућа почеће да се примјењује у Републици Српској од наредне седмице, најавио је предсједник Удружења пулмолога/пнеумофтизиолога РС Мирко Станетић.

Он је истакао да су карцином плућа и хронична опструктивна плућна болест водеће теме 26. мајских пулмолошких дана које организује Удружење пулмолога/пнеумофтизиолога.

- Посебан циљ је да се покаже пулмологија као мултидисциплинарна наука, јер је тренд у медицини да се болести лијече мултидисциплинарно - рекао је Станетић на отварању стручног скупа у петак у у Етно-селу “Станишићи”.

Он је истакао да је и даље велики број обољелих који су првенствено повезани са навиком пушења, што је статистички неумољиво и тога треба бити свјестан.

Станетић је додао да су вођени разговори у Академији наука и умјетности РС да се започне десетогодишња акција борбе против пушења и хроничне опструктивне плућне болести, самим тим и против карцинома. 

Директор бијељинске болнице Синиша Максимовић рекао је да ће “Мајски пулмолошки дани” обезбиједити да се чује велики број нових приступа и начина лијечења и нових дијагностичких процедура у овој области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана