Љубитељи књиге помажу Вањи да оздрави

Милијана Латиновић
Љубитељи књиге помажу Вањи да оздрави

Бањалука - Желимо да нам се наш друг Вања Пејаковић што прије са осмијехом врати из Италије и вјерујемо да ћемо новцем сакупљеним од продаје књига бар мало помоћи у његовом лијечењу, поручили су ученици бањалучке Пољопривредне школе.

На малом штанду на Тргу Крајине у Бањалуци, ови племенити средњошколци јуче су продавали књиге како би сакупили новац за Вањино лијечење. Скок с мола у воду дубоку тек пола метра у љетовалишту у Италији био је кобан за овог ученика Пољопривредне школе.

Пејаковић је на матурској екскурзији, одржаној од 27. маја до 2. јуна, сломио четврти вратни пршљен и од тада његова породица бије битку за Вањино оздрављење. Помоћ и подршку пружају им племенити људи из цијеле Српске.

Ученица Пољопривредне школе Теодора Капларски истакла је да не зна тачан број сакупљених и продатих књига, али да су се многи одазвали овој акцији.

- Наш друг Вања је још у Италији на лијечењу и желимо да колико-толико допринесемо његовом опоравку. Многи су застали поред нашег штанда и купили књигу, а било је и оних који су оставили добровољни прилог иако нису пронашли штиво за себе - казала је Капларски и додала да су ученици и професори сакупљали књиге у протеклом периоду како би реализовали ову акцију.

Књиге које не успију продати, каже Капларски, поклониће школској библиотеци. Подршку ученицима у овој племенитој акцији пружили су сви запослени у школи.

- Ученици наше школе дошли су на идеју да сакупе књиге и продају како би помогли у лијечењу нашег ученика Вање и ми смо их у томе подржали - казала је социјална радница у овој школи Маријана Бумбић.

Вањин отац, Саша Пејаковић, захвалио је, у име свог сина и цијеле породице, ученицима бањалучке Пољопривредне школе који су организовали ову хуманитарну акцију.

- Вања се опоравља, сваким даном напредује и прогнозе љекара су да би се средином јануара могао вратити кући. Има напретка и много је боље него што је био раније - рекао је Пејаковић и додао да им подршка хуманих људи много значи. Он је додао да Вања готово свакодневно размјењује СМС поруке са својим другарима из РС и да му подршка коју добија даје снагу у борби за оздрављење.

Савјет ученика

Социјална радница у бањалучкој Пољопривредној школи Маријана Бумбић је казала да Савјет ученика ове школе планира ускоро нову акцију за помоћ Вањи.

- Савјет ученика планира да покрене хуманитарну акцију на нивоу града. У контакту са савјетима ученика из других средњих школа договорићемо да и они помогну у прикупљању помоћи за лијечење Вање - рекла је Бумбићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана