Криволовци одстријелили медвједа код Котор Вароша ФОТО

Д.М.
Криволовци одстријелили медвједа код Котор Вароша ФОТО

КОТОР ВАРОШ - У рејону Српска Дубока на тромеђи ловишта ловачких удружења „Борчићи“ Шипраге, „Узломац“ Котор Варош и „Чемерница“ Кнежево јуче је пронађен одстријељен медвјед.

Медвјед је подлегао од посљедица рањавања и жртва је криволоваца који харају овим дијелом ловишта, а пронашао га је један мјештанин Српске Дубоке.

Према тврдњама дугогодишњег члана ЛУ „Борчићи“ који је инсистирао на анонимности, група криволоваца у посљедњих мјесец дана готово свакодневно је долазила у Српску Дубоку и о томе је обавијештен и ловочувар у овом удружењу Драго Максимовић.

- Не знам да ли је ловочувар ишта предузимао, али свједоци смо да пандемија коју је изазвао вирус корона није спријечила несавјесне ловце да иду у криволов и чине штету у ловишту. Заслужили су најоштрију казну, јер је ово што су урадили злочин - каже наш саговорник.

Он додаје да се не зна тачно на територији којег ловишта је пронађен медвјед, али истиче да због неприступачности терена ловци из Кнежева ријетко долазе на тај рејон.

- У рејону Српске Дубоке је тромеђа ловишта, али ловци на тај терен прилазе кроз Српску Дубоку. У овом тренутку нико не зна у којем ловишту је медвјед рањен, зато што је до мјеста гдје је подлегао могао доћи са три стране. Нажалост, све су прилике да ће убице остати некажњене - каже наш саговорник.

Предсједник ЛУ „Борчићи“ Пане Гаврић каже да није обавијештен о криволову, али да ће одмах алармирати секретара удружења и ловочувара како би се поступило у складу са законом.

- Затекли сте ме на гробљу и нисам уопште обавијештен, али одмах ћу поступити у складу са прописима. Мора да се уради комисијски увиђај и да се узме глава - каже Гаврић.

Он нам се послије десетак минута поново јавио и рекао да је ловочувар већ на лицу мјеста, као и да се медвјед налази на територији кнежевског ловишта, те да ће се поступити по прописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана