Коџоман: Прироритет нова радна мјеста у Лакташима

Срна
Коџоман: Прироритет нова радна мјеста у Лакташима

Лакташи - Новоизабрани начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман поручује да су нова радна мјеста приоритет, те да су она могућа стварањем добрих пословних услова.

Коџоман у интервјуу Срни наглашава да су посебна прилика за индустријализацију аутопут кроз већи дио општине и скора градња аутопута према Прњавору кроз Жупу.

"Лакташи су препознатљиви по покретању посла - тај тренд омогућио је да многе породице остану овдје и планирају своју будућност. Тако су Лакташи, претежно рурална општина у Српској, са сталним растом броја становника и ђака првака. Са тим морамо наставити", напомиње Коџоман.

План развоја обухвата инфраструктурне пројекте као што су изградња водоводне мреже до сваког домаћинства, наставак изградње канализационе мреже, те даљу изградњу електро и мреже јавне расвјете.

"У плану је наставак реконструкције путне мреже, те проширење вртића у Лакташима и изградња новог у Трну, а циљ је да у сваком дијелу општине буду оптимални услови за живот становништва и несметан развој", поручује Коџоман.

Он наводи да су сви планови реални и да континуитет власти СНСД-а у Лакташима показује да ова странка и њени кадрови испуњавају обећања, што грађани показују изборним повјерењем.

"Нисам давао обећања зарад политичких поена. Увјерен сам да ћемо урадити још неке пројекте о којима нисам причао у кампањи, а који су још у развојној фази", каже Коџоман.

Он наводи да је СНСД у Лакташима почео смјену генерација, односно да већ 16 мјесеци раде на јачању странке, прије свега кадровске структуре.

"СНСД жели нове идеје, нову снагу и нови ентузијазам, а грађани су то препознали. Систематским радом у посљедњих годину дана добили смо нових 1.200 чланова, претежно младих и образованих људи", истиче Коџоман за Срну.

Он закључује да нова, млада снага, уз дугогодишње чланове и њихово искуство, има потпуни легитимитет да убрзаним кораком развија општину Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана