Кликери се враћају међу малишане

Р. Ђ.
Кликери се враћају међу малишане

Фоча - Омладински покрет Фоча, на платоу испред сале "Партизан" организовао је други турнир у кликерима чији је циљ да се скрене пажња на потребу младих да се друже и развијају односе играјући друштвене игре.

Турнир је окупио тридесетак учесника разних генерација. Старији су се подсјетили како су се некада забављали, а млађи показали да и у ери дигитализације ова игра још живи.

Прво мјесто у категорији млађих освојио је Лазар Владичић, други је био Вељко Матовић, а треће мјесто заузео је Андреј Милановић. У категорији старијих учесника најбољи кликераш био је Милан Врећо. Дипломе су добили најбољи кликераши, али и најстарији кликераш педесетпетогодишњи Илија Дракул и најмлађа трогодишња Сара Милановић.

- Док је било оваквих игара били смо здравији и одрастали другачије него данас, дружили се, такмичили - каже Дракул.

Активисти Омладинског покрета истичу да ће и даље наставити организовање турнира у кликерима.

- Овај турнир је показао да се кликери полако враћају у Фочу. Играчи који су прошле године били слабији дефинитивно су напредовали ове године. Надамо се да ће наши најмлађи суграђани наћи времена да се друже једни са другима кроз овакве игре, а не само путем друштвених мрежа -   рекао је предсједник Омладинског покрета Фоча Младен Мандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана