Јеленa и Ђурo на планини нагазили на луди камен

Бране Радуловић
Јеленa и Ђурo на планини нагазили на луди камен

Прњавор - Да планинарење има вишеструке предности увјерили су се многи, док су заљубљеници у планине Јелена Тошић и Ђуро Нарић отишли и корак даље па су на једном од похода одлучили да стану на луди камен и своју љубав крунишу браком.

Јелену из Палачковаца код Прњавора, која се сада презива Нарић, и Ђуру из Котор Вароша спојила је љубав према природи, због чега су им њихове колеге уз традиционални планинарски поздрав "ведро" пожељели да растјерају све облаке и да им буде "ведро и у браку".

Тошићева, дугогодишњи члан прњаворског друштва "Корак више", и Нарић, који је већ девет година члан Планинарског друштва "Механизам" у Котор Варошу, упознали су се на једном од похода. Препјешачили су заједно на десетине километара па је временом њихово пријатељство прерасло у љубав. Јелени и Ђури није требало много времена да обостране симпатије претворе у брак, чему су се посебно радовали и њихови другови планинари.

- Одмах сам схватила да нас много тога заједничког веже, да имамо сличну нарав, да нас привлаче исте ствари. Убрзо се и планирање с почетка заједничког живота претворило у стварност. Лијепо нам је, обоје смо запослени у Котор Варошу, гдје живимо, а љубав према излетима и планинарењу никад неће нестати - прича Јелена Нарић.

Ђуро је у шали додао да су међу члановима Друштва "Механизам" већ склопљена два брака те да треба наставити са његовањем традиције.

- Два пара планинара већ су крунисала своју љубав браком, док сам ја животну сапутницу пронашао у другом планинарском друштву - казао је он.

У Друштву "Корак више" недавно су обиљежили прву годишњицу постојања излетом од планине Љубић и језера у Дренови до манастира Ступље. Окупило се више од 500 љубитеља природе из разних крајева Српске, а први рођендан Друштва био је и у знаку планинарског брака. Планинари су тада једни другима дали задатак да сличан догађај, склапањем неког новог брака, обиљеже и наредни, други рођендан 2018. године.

Прњаворски планинари планирају ове године да крену у освајање Олимпа у Грчкој, а Ђуро и Јелена у шали кажу да су свој Олимп већ достигли.

Прњаворски зетови

Предсједник Друштва "Корак више" Срђан Стакић поносно каже да су прњаворски планинари обогатили чланство.

- Иако је промијенила мјесто боравка, Јелена је остала члан нашег друштва, а са посебним задовољством примићемо у наше редове и колегу Ђуру из Котор Вароша. Обећао је да ће бити прњаворски зет за примјер. Радују нас и најаве да би на сличан начин ускоро требало да буде крунисано још неколико љубавних веза наших и чланова планинарских друштава из других градова - каже Стакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана