Јапанци донирали 40 јуница

С. М.
Јапанци донирали 40 јуница

Рогатица - Јапанска агенција за међународну сарадњу "Џајка" донираће у оквиру пројекта "Изградња повјерења кроз рурални развој" 40 стеоних јуница за исто толико домаћинстава у Рогатици.

Ријеч је о пројекту који се, осим у Рогатици, већ трећу годину реализује и у општинама Сребреница и Братунац. 

Начелник општине Рогатица Томислав Пухалац истакао је да ће сарадња са "Џајком" бити настављена.

- Додјела јуница има социјални карактер, јер ће их добити вишечлане породице. Циљ пројекта је самоодрживост пољопривредних газдинстава и побољшање живота на селу, посебно код млађих који су се опредијелили да се баве пољопривредом - рекао је Пухалац, који је у петак са пољопривредним произвођачима потписао уговоре о додјели јуница.

Пухалац је напоменуо да су корисници ове донације, која по грлу износи око 5.000 марака, дужни да животињу држе најмање пет година, да буду добри домаћини и да имају одговарајућу шталу. Веома је важно и то што ће обавеза пољопривредних произвођача бити да прворођено теле додијеле општини, односно сљедећем домаћинству.

Ова донација ће много значити и за породицу Маје Глуховић из Божина, која има деветоро дјеце, мужа и свекрву, а нико од њих није запослен. На помоћи је захвалио и Миодраг Грујичић из Старе Горе, који има четворо дјеце.                            

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана